Ruotsi, Tukholma. Yksi henkilö löydettiin loukkaantuneena ammuskelun jälkeen Tukholman Skogåsista Huddingesta. Ammutun henkilön vammojen on kerrottu olevan hengenvaarallisia, uutisoivat Aftonbladet ja SVT Nyheter.

– Saimme hälytyksen kello 22.25, kertoo Ola Österling Tukholman alueen poliisista.

Poliisi eristi tapahtumapaikalla laajan alueen. Esteet ulottuivat alueella sijaitsevan koulun, leikkikentän ja urheiluhallin ympäristöön. Haavoittunut mies löytyi koulun vierestä. Varsinaisen rikospaikan oletetaan olleen lähellä uhrin löytöpaikkaa.

– Kuulin kolme laukausta ja näin mustan auton lähtevän paikalta, kertoo todistaja Aftonbladetille.

Yön aikana poliisin partiot pysäyttivät ja tarkistivat kaikki Skogåsista lähteneet ajoneuvot. Myös helikopteri osallistui rikoksentekijöiden etsintään. Ketään epäiltyä ei yöllä pidätetty. Poliisi tutkii tekoa murhan yrityksenä, kertovat Aftonbladet ja SVT Nyheter.

Malmö. Useat ihmiset ottivat yhteyttä poliisiin klo 21.14 kuultuaan tulitusta Sörbäcksgatanista Kroksbäckin alueella Malmössä.

Kun poliisi ja ambulanssi saapuivat paikalle, he löysivät miehen, jolla oli ampumahaavoja. Loukkaantunut 20-vuotias mies vietiin sairaalaan ambulanssilla. Vammojen vakavuudesta ei yöllä ollut tietoa, kertovat SVT Nyheter ja Aftonbladet.

Sydsvenskanin mukaan ammuttua miestä oli osunut jalkaan ja hän etsi sitten suojaa läheisestä kaupasta, josta poliisi löysi hänet.

Paikalla olleet todistajat kertoivat yhden tai kaksi mopoa lähtemneen Bellevuen ja Lorensbergin suuntaan. Tekijät ovat saattaneet jatkaa matkaansa myös autolla, he arvelevat.

– Useita ihmisiä, joita epäillään osallistumisesta tapahtumaan, on pidätetty, mutta etsintätyö on edelleen kesken, sanoo Eteläisten poliisialueiden tiedottaja Evelina Olsson tiedotusvälineille.

Alue eristettiin ja rikosteknikot sekä koirat, jotka on koulutettu etsimään luoteja ja hylsyjä, tekivät yöllä etsintää tapahtumapaikalla.

Kello 23 jälkeen poliisi ilmoitti pidättäneensä useita ihmisiä, joita epäillään osallistumisesta tapahtumaan. Tekoa tutkitaan murhan yrityksenä.

Artikkelikuva Tukholman tapauksesta. Kuva Aftonbladet.

Aiheeseen liittyen