Ruotsi. Poliisi sai hälytyksen lauantai-iltana 23.4. klo 22.19 Sandvikenin  Göransson-areenalle. Siellä parkkipaikalta löydettiin ampumalla haavoittunut mies, uutisoivat SVT Nyheter ja Aftonbladet.

Aftonbladetin tietojen mukaan mies on 20-vuotias. Hänet vietiin ambulanssilla sairaalaan.– Vammat eivät ole hengenvaarallisia, kertoo poliisin aluejohtokeskuksen upseeri Pontus Hjelm.

Aftonbladetin tietojen mukaan miestä ammuttiin selkään, mutta hän pelastui käyttämällä turvaliiviä.

Lauantai-iltana poliisilla oli alueella useita partioita, kun selvitettiin tapahtumien kulkua ja mahdollista motiivia.

Poliisi ei ole vielä määrittänyt rikospaikkaa, mutta kirjoittaa verkkosivuillaan, että tilanne on saattanut syntyä jossain aiemmin mainitun parkkipaikan ja Sandvikenin Nya Bruketin välissä, mutta tarkkaa tekopaikkaa ei ole vielä selvitetty, kertoo SVT.

***

Länsi-Västeråsissa miestä ammuttiin ryöstöyrityksen yhteydessä. Hälytys tuli 22.02, kertoo SVT

Mies vietiin ambulanssilla sairaalaan. Vammojen vakavuus on poliisin mukaan epäselvä.

Aftonbladetin tietojen mukaan haavoittunutta miestä ammuttiin jalkaan. – Vammat eivät ole kuitenkaan hengenvaarallisia, kertoo poliisin aluejohtokeskuksen upseeri Pontus Hjelm lehdelle.

Lehtien saamien tietojen mukaan miestä ammuttiin epäonnistuneen kelloryöstön yhteydessä. Useita laukauksia ammuttiin ja yksi niistä osui mieheen, kun tämä oli asunnon  keittiössä. Hänen vaimonsa ja kaksi lasta olivat kotona ja näkivät ainakin osan tapahtumien kulusta.

– Rikoksen tutkinta on meneillään. Tapahtumien kulkua ja motiivia ei ole selvitetty, mutta poliisin saamien tietojen perusteella se viittaa ryöstöyritykseen, kertoi poliisin tiedottaja Johan Thalberg yöllä.

– Poliisilla on tietoa kahden henkilön poistuneen paikalta tummilla sähköpyörillä, joissa on hieman isommat renkaat, Johan Thalberg kertoo lehdille.

***

Nynäshamn. Useat ihmiset ovat soittaneet poliisille sunnuntaiaamuna 24.4. Nynäshamnin Nickstahöjdenin asuinalueen parkkipaikalta kuuluneen tulituksen takia, kertoo SVT.

– Useita autoja vaurioitui ampumisen yhteydessä, kertoo poliisin tiedottaja Per Fahlen.

Poliisipartioiden saapuessa paikalle kävi ilmi, että useissa pysäköidyissä autoissa oli luodinreikiä ja niiden läheltä löytyi hylsyjä. Poliisioperaatio on meneillään tekijän/henkilöiden etsimiseksi.

– Olemme eristäneet alueen teknistä tutkintaa varten, mutta tiettävästi kukaan ei ole  loukkaantunut, Per Fahlen sanoo.

Ketään ei ole pidätetty. Esitutkinta vakavasta aserikoksesta on aloitettu, kertoo SVT.

Aiheeseen liittyen