lauantai, 22 kesäkuun, 2024

Asukkaat haluavat sulkea pahamaineisen huumekadun Kööpenhaminassa

Tanska. Viimeisimmän Kööpenhaminan Christianiassa tapahtuneen kuolemaan johtaneen ammuskelun jälkeen asukkaat haluavat tehdä huumekaupasta lopun  sulkemalla Pusher Streetin.

Nyt alueen itsehallinto vetoaa poliitikoihin, että heidän on toimittava.

– Olemme vain tavallisia ihmisiä, jotka yrittävät elää tavallista elämää, ja haluamme elää sitä elämää ilman väkivaltaa, sanoo Christianian tiedottaja Hulda Mader DR Nyhederille.

Päätöksen teki Christianian itsehallinto suuressa kokouksessa sunnuntai-iltana 27.8.

Itsehallinto korostaa, että heillä itsellään ei ole valtaa päättää lopullisesta sulkemisesta, vaan valta on viime kädessä poliitikkojen käsissä.

Lauantai-iltana kaksi naamioitunutta miestä avasi tulen Pusher Streetillä. Poliisin mukaan rikollisista moottoripyöräpiireistä tunnettu 30-vuotias mies kuoli ja neljä muuta ihmistä loukkaantui.

Pusher Street tunnetaan avoimesta huumekaupasta. Viime aikoina rikollisjoukot ovat poliisin mukaan käyttäytyneet alueella yhä röyhkeämmin ja poliisin työ vaatii suuria resursseja.

Christianian ihmiset ovat pitkään halunneet sekä huumeiden että jengien katoavan alueelta

Aiemmin elokuussa asukkaat sulkivat itse Pusher Streetin ”toivoksi vapauttaa paikka rikollisryhmien tyranniasta”.

– Olemme vain tavallisia ihmisiä, jotka yrittävät elää tavallista elämää, ja haluamme elää sitä elämää ilman väkivaltaa. Ja päätös, johon olemme tulleet tänään on, että Pusher Street on suljettava laittomaan hasiskauppaan liittyvän väkivallan vuoksi, tiedottaja Risenga Manghezi sanoo DR:lle.

Kööpenhaminan sosiaalidemokraattinen pormestari Sophie Hæstorp Andersen uskoo, että ainoa ratkaisu Pusher Streetin väkivaltaan ja rikollisuuteen on sulkea katu kokonaan.

Kova järjestäytynyt rikollisuus on kirjoitettava pois Christianian tulevaisuuden historiasta, hän toteaa sanomalehdille.

Christianian tiedottaja Hulda Mader  uskoo myös, että hasiskauppa Pusher Streetillä päättyy.

– Olemme puhuneet sekä valtion että kunnan kanssa ja prosessi on käynnissä. Nyt toivomme, että se voi edetä nopeammin, hän sanoo lehdille.

Avointa hasiskauppaa on Pusher Streetillä käyty 50 vuotta.

Kuva: DR Nyheder. Barrikadit Pusher Streetin sisäänkäynnillä Christianiassa 8. elokuuta 2023, kun ryhmä alueen asukkaita esti sisäänkäynnit kadulle.

SAMANKALTAISET UUTISET

LUETUIMMAT 24h

Kommentoidut

UUSIMMAT