lauantai, 24 helmikuun, 2024

Asuntomurto selvisi asukkaiden tarkkanäköisyyden ansiosta Vantaalla

Vantaa. Törkeän varkauden uhriksi joutuneen kansalaisen oma aktiivisuus oli isossa roolissa epäillyn henkilöllisyyden selvittämisessä sekä anastetun omaisuuden takaisin löytymisessä, kertoo poliisi.

– Tapahtumat saivat alkunsa 8.12.2023., kun Vantaan Hiekkaharjussa murtauduttiin omakotitaloon terassin ovi rikkomalla. Asuntoa oli pengottu ja sotkettu ja sieltä oli varkaan matkaan lähtenyt erinäinen määrä asukkaiden omaisuutta, kertoo rikoskomisario Asko Sartanen.

Reilua viikkoa myöhemmin varkauden uhriksi joutunut pariskunta oli havainnut, että netin myyntialustoille oli tullut myyntiin samoja tuotteita, kun heiltä oli anastettu. Pariskunta ilmoitti tästä poliisille ja siitä käynnistyi tapahtumaketju, joka johti poliisin epäillyn tekijän jäljille.

– Epäilty tekijä on kuulusteluissa pääpiirteittään myöntänyt teon ja myöntänyt myös myyneensä anastamiaan tavaroita netissä. Tässä tapauksessa uhrien oma aktiivisuus oli isossa roolissa tavaroiden tunnistamisessa. Kodin arvokkaat tavarat ja esimerkiksi tunnearvoa omaavat esineet kannattaa aina valokuvata. Tämä helpottaa anastetun omaisuuden tunnistamisessa, kehottaa Sartanen.

– Lomareissuille tai vaikka ihan vaan viikonlopun viettoon lähdettäessä, naapurille kannattaa asiasta huikata ja talo pitää mahdollisimman asutun näköisenä, Sartanen muistuttaa.

Kuvituskuva.

KOMMENTOI UUTISTA

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

SAMANKALTAISET UUTISET

LUETUIMMAT 24h

Kommentoidut

UUSIMMAT