Poliisi ja pelastuslaitos saivat keskiviikkoiltana ilmoituksen jokeen suistuneesta henkilöautosta Reisjärven Räisälänmäellä.

Pelastuslaitos sai joesssa katollaan olleen auton suhteellisen nopeasti ylös joesta ja auto todettiin tyhjäksi henkilöistä. Samalla sukeltajat alkoivat etsiä mahdollisia autossa olleita uhreja joesta.

Kohta paikalle oli tullut kaksi alaikäistä poikaa jotka kertoivat olleensa autossa ulosajo hetkellä. Poikien kunto tarkastettiin ja heidän todettiin olevan kunnosssa . Pojat kertoivat pelastautuneensa jokeen suistuneesta autosta rikki menneen tuulilasin kautta ja olivat sen jälkeen lähteneet toisen kotiin vaihtamaan kuivaa vaatetta ylle. Nähtyään paikalle saapuneet hälytysajoneuvot pojat tulivat selvittämään tapausta vaikkakin heillä oli ollut kertomansa mukaan tarkoitus ilmoittaa tapahtumasta itse joka tapauksessa. Paikalla selvisi että auto oli otettu luvatta käyttöön.

Poliisi tutkii asiaa liikenneturvallisuuden vaarantamisena, kulkuneuvon kuljettamisena oikeudetta, ajoneuvorikkomuksena ja moottorikulkuneuvon käyttövarkautena.

Aiheeseen liittyen