Ruotsi. Sunnuntai-iltana ja yöllä Eskilstunassa syttyi noin 20 tulipaloa. Myös poliisitalo oli sytyttäjien kohteena. Poliisi epäilee, että kyseessä oli koordinoitu hyökkäys, uutisoivat SVT Nyheter ja Aftonbladet.

Kello 22 pelastuspalvelu sai ensimmäisen hälytyksen tulipalosta Eskilstunassa. Paloja edelsi poliisille tehty väärä hälytys Torshallassa nähdystä aseellisesta miehestä.

– Olemme saaneet paljon hälytyksiä autopaloista kaupungissa. Tulipaloja on eri puolilla kaupunkia ja ne koskevat lähinnä autoja, mutta joukossa on myös joitain asuntovaunuja. Palot syttyivät lyhyen ajan sisällä, kertoi pelastuspalvelun sisäinen komentaja Roger Erstedt lehdille yöllä.

Poliisin arvion mukaan pienen ajan sisällä syttyi noin 20 tulipaloa.

– Epäilemme, että toiminta on koordinoitua, koska tulipaloja oli niin paljon lyhyessä ajassa. Se ei voi olla sattumaa, päivystävä poliisi Mikael Ehne sanoo tiedotusvälineille.

Myös Nygatanilla Eskilstunassa sijaitsevaa poliisiasemaa vastaan hyökättiin heittämällä Molotovin cogtail ja kaatamalla bensiiniä poliisiautojen ympärille.

– Asemalla oli henkilöstöä, joka oli ulkona, poliisin komentaja Laila Eriksson kertoo.

Tapahtuman jälkeen poliisiasema valvontaa vahvistettiin.

– On kauheaa, että meillä on kansalaisia, jotka käyttäytyvät tällä tavalla. On syvästi traagista, että jotkut ihmiset käyttäytyvät näin. Ihmiset ovat vaaralle alttiina, heidän autonsa ja asuntovaununsa palavat, Laila Eriksson sanoo.

Kaaoksessa poliisi sai vahvistuksia useilta muilta alueilta, poliisi-ilmailulta ja kansalliselta operatiiviselta osastolta. Eskilstunassa oli paljon poliiseja illan ja yön aikana. Tilanteen rauhoittumisen jälkeenkin kaupunkia valvottiin vahvistetuilla voimilla.

Myöhään yöllä kolme 20-vuotiasta miestä pidätettiin epäiltynä osallistumisesta tulipaloihin. Kuulustelun jälkeen heidät vangittiin. Miehiä epäillään myös vakavien ruumin vammojen tuottamisyrityksestä yhden palon yhteydessä.

Poliisi epäilee, että enemmänkin ihmisiä on ollut osallisena paloja sytyttämässä ja pyytää  havaintoja yön tapahtumista.

Kuvat: SVT Nyheter.

Aiheeseen liittyen