Siikajoki. Keskiviikkona 25.3.2020 iltapäivällä Siikajoella tapahtuneessa h-auton ulosajossa saivat surmansa autoa kuljettanut v.- 70 ja matkustajana ollut v.- 02 syntynyt mies.

Tapahtumapaikka oli Siikajoki, Paavola, Rantsilantie. H-auton kuljettaja oli ajanut Paavolan suunnasta kohti Rantsilaa. Suoralla tieosuudella h-auto oli ajautunut kulkusuunnassa oikealle ulos tieltä törmäten ojan vastapenkkaan, lähtenyt tästä ilmalentoon, pysähtyen n. 60 metrin päähän ulosajokohdasta.

Paikalle tullut ensihoidon yksikkö totesi kuljettajan ja matkustajan menehtyneen onnettomuudessa saamiinsa vammoihin.

Tapahtumalle ei ole silminnäkijöitä. Paikkatutkinnassa todettujen törmäysjälkien ja h-auton vaurioiden perusteella asiassa epäillään käytetyn huomattavaa ajonopeutta. Tapahtumapaikalla on nopeusrajoitus 80 km/h. Asiasta on kirjattu rikosilmoitus nimikkeillä törkeä liikenneturvallisuuden vaarantaminen ja kuolemantuottamus. Tässä vaiheessa ei epäillä alkoholilla olevan osuutta onnettomuuteen. Asiassa suoritetaan lisäksi kuolemansyyn tutkinta, jossa saadaan selvyys välittömästä kuolinsyystä ja myötävaikuttaneista seikoista.

Aiheeseen liittyen