Joensuu. Poliisipartio päätti pysäyttää henkilöauton tarkastusta varten Joensuun Karsikossa perjantaina kello 18 jälkeen. Poliisiauton käännyttyä henkilöauton perään, auto lähti ajamaan karkuun. Poliisipartio seurasi kyseistä henkilöautoa hälytyslaitteet kytkettynä Hukanhaudalle.

Partio tapasi auton sivullisten antamia merkkejä, maassa olevia jälkiä ja pölypilviä seuraamalla pysäköitynä rivitalon parkkipaikalta. Auton sisällä oli tohmajärveläinen mies ja joensuulainen nainen. Paikalta poistui juosten mieshenkilö, jonka poliisi tavoitti lähistöltä kävelemässä.

Joensuulaiselle miehelle tehty huumepikatesti antoi positiivisen tuloksen huumausaineelle eikä hänellä ole voimassaolevaa ajokorttia. Auton luona ollut mieshenkilö puhalsi 0,49 promillen tuloksen.

Tapahtuma-aikaan oli liikkeellä paljon autoja ja kevyttä liikennettä. Ajoreitti kulki pitkin kapeita katuja, joissa talot ovat hyvin lähellä tietä. Kyseinen auto oli poistettu liikenteestä ja sen määräaikaiskatsastus oli jäänyt tekemättä. Alustavassa puhuttelussa kaikki kolme henkilöä kiistivät ajaneensa autoa. Heidät otettiin kiinni epäiltynä törkeästä liikenneturvallisuuden vaarantamisesta.

Aiheeseen liittyen