Helsinki. Poliisi kertoo saaneensa kymmeniä uusia yhteydenottoja sen jälkeen, kun poliisi tekijän kuvan julkaisten ilmoitti tutkivansa laajaa, vuosia kestänyttä seksuaalirikoskokonaisuutta Helsingin Laajasalossa.

Nuorten keskuudessa mies oli tunnettu nimellä ”Eno”. Poliisin mukaan seksuaalirikokset ovat tapahtuneet miehen kotona Helsingin Laajasalossa, missä hän on tarjonnut nuorille alkoholia ja huumaavia lääkkeitä. Nykyisen tiedon mukaan seksuaalisen väkivallan uhriksi on joutunut ainakin 12 alaikäistä tyttöä.

Käräjäoikeuden vangitsemistiedoista selviää, että rikoksista epäilty 64-vuotias laajasalolaismies vangittiin jo maaliskuun alussa. Vangitsemistietojen perusteella miestä epäillään yli 20 rikoksesta, joiden joukossa on muun muassa useita törkeitä raiskauksia, seksuaaliseen tekoon pakottamisia ja lapsen seksuaalisia hyväksikäyttöjä. Ensimmäinen epäilty hyväksikäyttö alkoi vuoden 2006 heinäkuussa ja kesti yhteensä kaksi vuotta.

Miehen epäillään myös pitäneen hallussaan ja levittäneen lapsen seksuaalista hyväksikäyttöä sisältävää materiaalia. Materiaaliin liittyvien rikosten tekoaika päättyi muutamaa päivää ennen vangitsemista.

Seksuaalirikosten lisäksi miestä on vangitsemistietojen perusteella epäilty huumausainerikoksesta ja pahoinpitelystä.

Poliisin mukaan kaikkiin yhteydenottoihin tullaan vastaamaan ja niitä koskevat kuulustelut järjestetään mahdollisimman pian.

Aiheeseen liittyen