Pello. Ensihoidonyksikkö oli suorittamassa kuljetustehtävää Pellossa 2.10.2022 kello 16.00. Potilas oli yllättäen tullut takaa auton välitilasta ja lyönyt kuljettajana toiminutta ensihoitajaa teräaseella ylävartaloon, kertoo Lapin poliisilaitos.

Toinen ensihoitajista  sai potilaasta otteen ja potilaalta teräaseen pois. Loukkaantunut ensihoitaja sai pysäytettyä ajoneuvon ja ensihoitajat olivat poistuneet ajoneuvosta ulos ja lukinneet ovet. Tässä vaiheessa toisen ensihoitajista havaittiin loukkaantuneen teräaseen lyöntien seurauksena.Potilaankuljetus oli jo alun perin tarkoitus suorittaa jatkokuljetuksena, minkä vuoksi toinen ensihoidonyksikkö oli muutaman kilometrin päässä ja apua oli nopeasti saatavissa. Paikalle saapui nopeasti myös poliisipartio, joka kiinniotti epäillyn. Ensihoitaja sai tilanteessa hengenvaarallisia vammoja ja hänet kuljetettiin Ouluun sairaalaan. Ensihoitajan tila on kuitenkin vakaa.

Tapahtumassa epäillään 53 -vuotiaan naisen syyllistyneen tapon yritykseen. Poliisi ei tiedota asiasta tässä vaiheessa enempää tutkinnallisista syistä.

Kuvituskuva.

Aiheeseen liittyen