Oulu. Ensimmäisten Oulussa viime vuonna paljastuneiden törkeiden lapsiin kohdistuneiden  seksuaalirikosten käsittely on alkanut Oulun käräjäoikeudessa.

Käräjäoikeus pui tapausta, jossa syyttäjä vaatii 22-vuotiaalle ulkomaalaistaustaiselle miehelle tuomiota törkeästä lapsen seksuaalisesta hyväksikäytöstä ja törkeästä raiskauksesta.

Rikos tapahtui 17. marraskuuta Tuirassa. Uhrina on 14-vuotias tyttö. Mies on esitutkinnassa kiistänyt syyllistyneensä tekoon

Syytetty on vaatinut, että suullinen käsittely pidettäisiin yleisön läsnä olematta ja hänen henkilöllisyytensä sekä asiakirja-aineisto määrättäisiin pidettäväksi salassa. Käräjäoikeus on tehnyt päätöksen käsitellä asia suljetuin ovin, salata asianomistajan henkilöllisyys ja oikeudenkäyntiasiakirjat 60 vuoden ajaksi.

Mies vastusti myös tiedotusvälineiden vaatimaa kuvauslupaa. Hänen mielestään kuvaaminen aiheuttaa merkittävää haittaa hänen yksityisyyden suojalleen ja vaarantaa hänen turvallisuutensa. Syytetyn mielestä kuvaaminen ja kuvien julkaiseminen tiedotusvälineissä leimaa hänet perusteetta ja aiheuttaa vakavaa pitkäaikaista haittaa.

Oikeus myönsi kuvausluvan. Kuvia sai ottaa muutaman minuutin ajan. Oikeus salli sen, että syytetty kätki kasvonsa kuvaajilta paperilla. Tämän jälkeen kuvaaminen ja muu taltiointi kiellettiin ja oikeus ryhtyi käsittelemään asiaa suljetuin ovin.

Aiheeseen liittyen