Muun muassa Helsingin kokoomuksen varavaltuutettuna ja loikkauksen jälkeen vihreissä toiminut Saido Mohamed on saanut syytteen törkeästä rahanpesusta. Helsingin käräjäoikeuden mukaan tapaus on tullut käsiteltäväksi 9. toukokuuta.

Mukana on myös toissijainen syyte, joka koskee törkeää kätkemisrikosta.

Poliisi sai kolme tutkintapyyntöä varavaltuutetun toiminnasta sen jälkeen, kun Mohamedin sisaren saama käräjäoikeuden tuomio törkeästä petoksesta tuli julkisuuteen.

Törkeästä rahanpesusta voidaan Suomessa tuomita vähintään neljäksi kuukaudeksi ja enintään kuudeksi vuodeksi vankeuteen. Rikos katsotaan törkeäksi, jos sen kautta saatu omaisuus on ollut erittäin arvokas tai rikos tehdään erityisen suunnitelmallisesti.

Mohamedin sisar on tuomittu törkeästä petoksesta vuoden ja kahden kuukauden ehdolliseen vankeuteen. Tuomion mukaan sisar oli jättänyt ilmoittamatta Kelaan muutostaan Iso-Britanniaan ja sai siksi lapsilisiä kymmenen ylimääräisen vuoden ajan.

Petoksella hankittu etu on käräjäoikeuden mukaan 44 232 euroa. Sisar väitti oikeudessa, että Saido Mohamed olisi käyttänyt hänen tililleen tulleet rahat omiin opintoihinsa.

Mohamedilla on ollut sisarensa pankkikortti käytössä, mutta hän kertoi oikeudessa lähettäneensä rahat sisarelleen. Oikeuden mukaan sisar ei kuitenkaan saanut rahoja.

Mohamed valittiin vuoden pakolaisnaiseksi vuonna 2011. Kesällä 2016 hän siirtyi Helsingin Kokoomuksesta Vihreisiin. Sisaren saaman tuomion jälkeen Saido perui kuntavaaliehdokkuutensa vuoden 2017 vaaleissa.

Lähde: Yle uutiset.

Aiheeseen liittyen