lauantai, 2 maaliskuun, 2024

Erittäin vaarallista muuntohuumetta löytynyt myös Kaakkois-Suomesta – yksikin tabletti voi tappaa

Lappeenranta. Itä-Suomen poliisilaitos varoitti marraskuun puolivälissä Kuopion alueella huumekuolemiin johtaneesta erittäin vaarallisesta muuntohuumeesta, metonitatseenista. Tätä huumausainetta on löytynyt nyt myös Kaakkois-Suomen alueelta, tiedottaa poliisi.

Kaakkois-Suomen poliisi takavarikoi Lappeenrannassa poliisin normaaliin päivittäistoiminnan yhteydessä 26 grammaa huumausainetta, joka Keskusrikospoliisin rikosteknisen laboratorion tutkimuksissa on paljastunut metonitatseeni-nimiseksi synteettiseksi opioidiksi. Metonitatseenin epäillään aiheuttaneen Kuopiossa syksyn aikana lukuisia huumekuolemia, joista Itä-Suomen poliisi on myös tiedottanut aiemmin.

– Esitutkinnassa ei ole toistaiseksi ilmennyt, että ainetta olisi levinnyt laajemmin Kaakkois-Suomen alueelle. Alueellamme ei myöskään tiedetä toistaiseksi kenenkään menehtyneen tai tarvinneen sairaalahoitoa metonitatseenin käytön seurauksena, kertoo rikoskomisario Pasi Sirviö.

Yksikin metonitatseeni-tabletti voi Keskusrikospoliisin rikosteknisen laboratorion mukaan olla kuolettava.

Poliisi varoittaa erityisesti Subutexin käyttäjiä tästä vaarallisesta huumausaineesta. Tabletit ovat valkoisia, Subutex-lääketablettien näköisiä, ja niitä saatetaankin siksi myös kaupata katukaupassa Subutex-tabletteina. Takavarikoiduissa tableteissa on ollut teksti ”B8” ja toisella puolella miekkakuvio. Kaakossa takavarikoitu metonitatseeni on ollut sekä tablettimaisessa että jauhemaisessa muodossa.

1 KOMMENTTI

  1. Olisi myös hyvä teitää, mistä vaaralliset huumeet ovat peräisin. Ovatko ne lääkettä vai sotatoimihuumeita, mihin seuraava tieto viittaa: Metonitatseeni liittyy kasvavaan joukkoon uusia synteettisiä opioideja (NSO), jotka aiheuttavat kuolemia huumeita käyttävien ihmisten keskuudessa Yhdysvalloissa ja Yhdysvalloissa. muualla maailmassa. Metonitatseeni (2-bentsyylibentsimidatsolin analogi) ilmestyi ensimmäisen kerran virkistyslääkkeiden tarjontaan vuoden 2020 puolivälissä ja alkoi myöhemmin lisääntyä kuolemantutkintatapauksissa vuoden 2020 lopulla.

    0

KOMMENTOI UUTISTA

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

SAMANKALTAISET UUTISET

LUETUIMMAT 24h

Kommentoidut

UUSIMMAT