lauantai, 22 kesäkuun, 2024

Esitutkinta valmis: parikymppistä miestä ammuttiin lokakuussa Kurkimäessä

Helsingin poliisi sai valmiiksi esitutkinnan epäillystä murhan yrityksestä, joka tapahtui Kurkimäessä tiistaina 5. lokakuuta 2021. Kurkimäki kuuluu Mellunmäen kaupunginosaan.

Hätäkeskukseen tehtiin useita ilmoituksia epäilyttävistä tapahtumista Karpalokujan ja Karpalopolun tienoilla iltapäivällä 5. lokakuuta. Alueella oli muun muassa kuultu laukauksen ääniä. Tapahtuma-aika oli noin kello 12.30.

Alueelle saapunut poliisipartio löysi noin 20-vuotiaan miespuolisen uhrin leikkipuistosta. Hänellä oli kehossaan ampumahaava ja muita lievempiä vammoja. Paikalle kutsuttiin lukuisia poliisipartioita.

– Esitutkinnassa kävi ilmi, että asianomistaja oli kävelemässä Kurkimäen alueella, kun kaksi miestä oli käynyt hänen kimppuunsa. Uhria kohti oli ammuttu useita laukauksia ja häntä oli lyöty teräaseella. Laukauksista yksi oli osunut uhriin, ja tutkinnassa selvisi, että vaara-alueella oli ollut ainakin yksi sivullinen henkilö, kertoo rikostarkastaja Jari Koski.

Näin tapahtumat etenivät

Poliisi epäilee, että uhrin kimppuun kävivät 24- ja 25-vuotiaat miehet. Asianomistaja sai tilanteessa hengenvaarallisen vamman. Hänet vietiin myöhemmin sairaalaan saamaan hoitoa.

Esitutkinnassa selvisi, että epäillyt tunkeutuivat kahden sivullisen henkilön kotiin noin puoli tuntia ennen ampumista. Miesten epäillään uhanneen toista asukasta ampuma-aseella.

– Epäilemme, että miehet etsivät uhria asunnosta. Uhrin etsintää oli tehostettu uhkaamalla sivullisia henkilöitä aseella, sanoo rikostarkastaja Koski.

Epäilty pahoinpiteli uhrin noin viikkoa aiemmin

Poliisi otti murhan yrityksen jälkeen nopeasti kiinni 14 henkilöä, joiden epäiltiin liittyvän tapahtumiin. Pian selvisi, että heillä ei ollut tekemistä epäillyn murhan yrityksen kanssa.

–  Näiltä henkilöiltä takavarikoitiin kiinniottojen yhteydessä veitsi, luotiliivit, kommandopipoja, marihuanaa ja ekstaasitabletteja, sanoo rikostarkastaja Koski.

Myöhemmin poliisi otti kiinni epäillyt parikymppiset miehet. Esitutkinnassa selvisi, että heitä oli syytä epäillä murhan yrityksestä. Heiltä takavarikoitiin 22 kaliiperin pistooli.

Tapausta tutkittiin murhan yrityksen lisäksi törkeänä kotirauhan rikkomisena, ampuma-aserikoksena, vaaran aiheuttamisena ja laittomana uhkauksena.

Juttukokonaisuuteen liittyy myös 30.9.2021 tapahtunut pahoinpitely. Toisen murhan yrityksestä epäillyn miehen epäillään pahoinpidelleen asianomistajan Kontulan ostoskeskuksella. Häntä lyötiin muun muassa teleskooppipatukalla. Poliisi takavarikoi kyseisen välineen.

Kokonaisuus siirtyy syyteharkintaan viimeistään keskiviikkona 8. joulukuuta.

KOMMENTOI UUTISTA

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

SAMANKALTAISET UUTISET

LUETUIMMAT 24h

Kommentoidut

UUSIMMAT