Norja. Espen Andersen Bråthen, 37, on epäilty tekijä, joka surmasi jousella viisi ihmistä 13.10. Norjan Kongsbergissä, kertoo SVT Nyheter ja julkaisee myös kuvan epäillystä.

Poliisi on kertonut saaneensa useita varoituksia miehen radikalisoitumisesta, mutta jo vuonna 2017 Espen Andersen Bråhenen läheisyydessä olevat ihmiset varoittivat poliisia hänestä.

Youtube-videossa, joka on nyt poistettu, hän on uhannut tehdä jotain.

”Olen sanansaattaja. Tuon varoituksen. Tätäkö todella haluat. Ja kaikille, jotka haluavat sopia itsensä kanssa, on tullut aika. Todistan, että olen muslimi”, sanoo Espen Andersen Bråthen videolla.

Poliisi selvittää edelleen, onko hyökkäys terrori-isku vai ei.

PST on pitänyt mahdollisena, että äärimmäiset islamistit yrittävät toteuttaa terroria Norjassa vuonna 2021.

Henkilö, joka tuntee syytetyn, on arvellut NRK:lle, että syytetyn kääntyminen islamiin ei juurikaan liity tapaukseen.

– Tässä on kyse henkilöstä, joka on vakavasti mielisairas ja pudonnut ulos yhteiskunnasta. Tämä on vaikuttanut suuresti hänen läheistensä elämään, hän sanoo.

Kaakkois-poliisipiirin poliisipäällikkö vahvistaa, että poliisi on ollut yhteydessä 37-vuotiaan miehen kanssa aikaisemmin. On tunnettu huolta, että mies on radikalisoitunut.

Bråthen tuomittiin viime vuonna kuuden kuukauden lähestymiskieltoon kahta läheistä perheenjäsentä vastaan, kun hän uhkasi tappaa toisen heistä, kertoo NRK Nyheter.

Kuva: NRK Nyheter.

Aiheeseen liittyen