Ruotsi. On tärkeää näyttää Syyriassa koetun terrorismin ja ihmisyyttä vastaan ​​tehtyjen raakojen rikosten kasvot. Siksi SVT:n alustalla on julkaistu kuvia silpoontuneista Isis-uhreista, jotka ovat melkein sietämättömiä nähdä, sanoo Charlotta  Fribourg Riksnyheterin eri alustojen vastuullinen kustantaja.

Charlotta  Fribourg. Kuva: SVT Nyheter.

Viime vuosina arviolta 150 miestä, joita epäillään taistelusta Isiksen puolesta Syyriassa, on palannut Ruotsiin. Myös ruotsalaiset naiset, jotka ovat liittyneet Isikseen, alkavat palata lastensa kanssa

Äskettäin saapuneita miehiä ja naisia ​​vastaan ​​on käynnissä useita rikostutkintoja. Tutkimukset ovat vaikeita, osittain siksi, että varsinainen matka Syyrian terroristiryhmään  ei ollut usean vuoden ajan mahdollinen, ja osittain siksi, että on vaikea löytää todisteita ja todistuksia Syyriassa tehdyistä kamalista rikoksista, sanoo Frbourg.

– Ruotsalaiset lapset ovat asuneet usean vuoden ajan alueilla, joita hallitsi terroristivalta. He ovat nähneet ja ehkä jopa osallistuneet väkivaltaisuuksiin ja terroriin. On olemassa vaara, että käännämme silmämme pois, että meillä ei todellakaan ole voimaa nähdä uskomatonta julmuutta, joka luonnehti Isis-imperiumia.

SVT julkaisi viimeksi helmikuun alussa erittäin epämiellyttäviä kuvia väkivallan keskustasta. Yhdessä kuvassa on silpoutuneita uhreja, ja sitä on melkein sietämätöntä nähdä. Mutta on tärkeää muistaa terroristivallan tekemien rikosten laajuus. On tärkeää näyttää Syyriassa tehdyn terrorismin ja ihmisyyttä vastaan ​​tehtyjen rikosten kasvot. Tämän raa’an todellisuuden keskellä ruotsiin palanneet ovat eläneet, SVT muistuttaa.

Aiheeseen liittyen