lauantai, 20 huhtikuun, 2024

Euroopan Unionin 13. Venäjä-pakotepaketti julkaistu – komponentit, elektroniikka, kamerat jne.

Tulli. Euroopan unionin Venäjään kohdistama 13. pakotepaketti tulee voimaan Venäjän Ukrainassa aloittaman täysmittaisen hyökkäyssodan toisena vuosipäivänä. Uusin pakotepaketti painottuu henkilö- ja yhteisöpakotteiden laajentamiseen. Uusia vientipakotteita asetettiin erityisesti dronejen kehittämiseen ja valmistamiseen käytettäviin komponentteihin, tiedottaa Tulli.

EU:n Venäjää kohtaan asettama 13. pakotepaketti tulee voimaan Venäjän Ukrainassa aloittaman täysmittaisen hyökkäyssodan toisena vuosipäivänä. Uudessa pakotepaketissa painotetaan erityisesti henkilö- ja yhteisöpakotteita. Pakotelistoille on lisätty uusia tahoja, joiden toimien on katsottu tukevan Venäjän käymää hyökkäyssotaa.

Vientipakotteiden osalta pakotelistalle lisättiin uusia tuotteita, jotka voivat tukea Venäjän sotilaallista ja teknologista kyvykkyyttä tai kehittää sen puolustus- ja turvallisuussektoria. Erityisesti pakotteiden piiriin tulee miehittämättömien ilma-alusten eli dronejen kehittämiseen ja valmistamiseen liittyviä komponentteja. Vientipakotteiden listalle lisättiin myös tuotteita, jotka voisivat lisätä Venäjän teollista kyvykkyyttä. Uusia pakotteiden alaisia tuotteita ovat esimerkiksi erilaiset puolijohdekomponentit, elektroniset integroidut piirit, tietyt kamerat ja optiset laitteet, tietyt sähkönohjaukseen tarkoitetut laitteet sekä elektroniset komponentit.

Uudet pakotteet on julkaistu EU:n virallisessa lehdessä 23.2.2024Linkki toiselle sivustolleAvautuu uudessa välilehdessä.

Kuvituskuva.

KOMMENTOI UUTISTA

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

SAMANKALTAISET UUTISET

LUETUIMMAT 24h

Kommentoidut

UUSIMMAT