torstai, 29 helmikuun, 2024

Finpron USA:n toimintaan liittyvästä epäillystä julkisten varojen väärinkäytöstä aloitetaan tutkinta

Keskusrikospoliisi. Keskusrikospoliisi on aloittanut esitutkinnan Finpro:n toimintaan liittyvässä asiakokonaisuudessa, joka liittyy aiemmin julkisuudessa esillä olleeseen epäilyyn julkisten varojen väärinkäytöstä Finpro:n entisen työntekijän toimesta.

Aiemmin Keskusrikospoliisi tiedotti aloittaneensa esitutkintalain mukaisen esiselvityksen, jossa tarkoituksena oli selvittää, onko asiassa syytä epäillä rikosta ja ovatko Suomen viranomaiset toimivaltaisia käsittelemään asiaa. Esiselvityksessä ilmenneen perusteella asiassa on syytä epäillä tapahtuneen rikos ja Suomen viranomaisilla on toimivalta rikosasian esitutkinnassa. Esitutkinta aloitettiin syyttäjän päätöksellä.

Keskusrikospoliisi ei tässä vaiheessa enempää kommentoi asianosaisten henkilöllisyyttä, epäiltyjä rikosnimikkeitä, tutkinnan laajuutta tai mahdollista aikataulua.

***

Viime syksynä medioissa uutisoitiin, että Yhdysvaltain toimipisteen entistä työntekijää epäillään väärinkäytöksistä ja miljoonien eurojen julkisten varojen kavalluksesta.

Esitutkinta aloitettiin syyttäjän päätöksellä.

KOMMENTOI UUTISTA

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

SAMANKALTAISET UUTISET

LUETUIMMAT 24h

Kommentoidut

UUSIMMAT