Kannus. Luvallinen karhunpyynti Kannuksen Rekilän maastossa oli alkanut illalla 21.8., jolloin koirat olivat karhun jäljillä. Aamulla metsästäjien kokoontuessa pyynti alkoi. Karhu oli tullut passiketjua kohden ja yksi metsästäjistä ampui karhua.

Karhu jatkoi matkaansa koirat perässään. Loukkaantuneesta karhusta ilmoitettiin hätäkeskukseen välittömästi, ja jahti jatkui loukkaantuneen vaarallisen eläimen metsästyksenä. Koirat saivat karhun haukkuun ja metsästäjä ampui uudelleen, mutta karhu jatkoi matkaansa.

Passiketju siirtyi ja koirat jatkoivat haukkumista. Metsästäjä oli siirtynyt odottamaan karhuhaukun lähestymistä ja pääsi ampumaan lähestyvää karhua useamman kerran. Loukkaantumisesta huolimatta karhu hyökkäsi metsästäjän kimppuun. Karhua seuranneet koirat kävivät karhun kimppuun, joka jossain vaiheessa lopetti raatelemisen. Muiden metsästäjien tullessa paikalle oli karhu vielä elossa ja se lopetettiin.

Karhu toimi haavoittuneena omien vaistojensa perusteella. Kyseessä oli keskikokoinen naaraskarhu. Metsästäjä sai vakavia vammoja, mutta hän ei ole hengenvaarassa. Poliisi ei epäile asiassa rikosta. Metsästys oli luvallinen ja karhun metsästyksen ohjeita oli noudatettu.

Kuvituskuva.

Aiheeseen liittyen