Ruotsi. Poliisi sai Halmstadissa tiistai-iltana 6.4. kello 21.19 hälytyksen mellakasta ja tulipalosta paikallisella opiskelija-asuntolalla. Paikalle saavuttuaan he löysivät puukotetun miehen, joka kuoli myöhemmin vammoihinsa ja opiskelija-asuntolan liekeissä, uutisoivat SVT Nyheter ja Aftonbladet.

– Saimme puheluita, että on ollut riitelyä, jossa yksi on loukkaantunut ja että rakennuksessa on tulipalo. Saapuessamme löysimme loukkaantuneen ulkoa ja talon tulessa, kertoo länsipoliisialueen tiedottaja Peter Adlersson, lehdille.

SVT Nyheterille annettujen todistajatietojen mukaan joku tuli paikalle autolla. Todistajan mukaan kiinteistöön heitettiin jokin esine. Sen jälkeen henkilön nähtiin  seisovan ja huutavan kyseisen kiinteistön ulkopuolella. Muutama sekunti myöhemmin kuultiin räjähdys ja syttyi voimakas tulipalo.

Paikalla olleiden mukaan kiinteistön tulipalon syttyminen oli räjähtävä. Myös alueen asukkaat todistavat kovasta räjähdyksestä ennen kuin talo alkoi palaa.

Poliisi ja pelastuspalvelut evakuoivat talosta noin 30 huoneistoa. Pelastuspalvelun mukaan kello 04.00 puuttui edelleen yksi henkilö. Tulipalo alettiin tällöin saada hallintaan.

Ulkoa löydetty haavoittunut mies vietiin sairaalaan, mutta hänen henkeään ei voitu pelastaa. Ambulanssimatkan aikana hänestä löydettiin useita vakavia vammoja.

Aluksi poliisi luokitteli teon murhaksi, vaihtoehtoisesti murhaksi ja yleiseksi tuhotyöksi. Paikalta pidätettiin myöhemmin 30-vuotias mies, mutta miten hän liittyi tapahtumiin oli epäselvää, kertoo SVT.

Varhain keskiviikkoaamuna poliisi ilmoitti verkkosivustollaan, että pidätetty mies on nyt vangittu. Häntä epäillään murhasta ja julkisesta tuhotyöstä. Kuollutta miestä ei ole vielä tunnistettu.

Aiheeseen liittyen