sunnuntai, 3 joulukuun, 2023

Hämeen poliisi: Palkkapäivänä juotiin rähinäviinaa ja poliisilla riitti kiirettä

Hämeen poliisilla oli varsin vilkas vuorokausi. Tehtäviä kertyi lähes 320 kappaletta ja poliisin suojiin päätyi 22 henkilöä. Palkkapäivä sai osan ihmisistä juomaan rähinäviinaa ja niiden aiheuttamien tehtävien selvittely söi poliisien resursseja, kertoo poliisi.

Lahti. Perjantaina 2.9. Kello 22.00 aikaan sai poliisi tehtäväksi mennä selvittämään Vapaudenkadulla sijaitsevan ravintolan terassilla tapahtunutta pahoinpitelyä. Paikalla selvisi, että 37-vuotias mies oli aivan yllättäen hyökännyt viereisessä pöydässä istuneen miehen kimppuun ja alkanut pahoinpidellä tätä. Tilannetta ei edeltänyt minkäänlaista riitaa. Pahoinpitelijän seurassa ollut nainen oli yrittänyt estää teon, mutta mies oli onnistunut lyömään uhria useasti ennen järjestyksenvalvojien väliin tuloa. Pahoinpitelijä kiinniotettiin pahoinpitelyyn epäiltynä. Uhrin vammat vaativat lääkärin hoitoa.

Lahti. Lauantaina 2.9. kello 01.40 aikaan sai poliisi ilmoituksen meneillään olevasta pahoinpitelystä Lahdessa Kärpäsenmäellä. Paikalla selvisi, että samassa seurueessa olevien kahden päihtyneen miehen välille oli tullut riitaa, joka oli edennyt lyömiseksi. Toinen miehistä oli kaatunut maahan, jolloin toinen miehistä oli mennyt päälle ja lyönyt maassa makaavaa useasti kasvoihin. Pahoinpitelijä oli noussut uhrin päältä ylös ja potkinut tätä vielä useaan kertaa ylävartalon ja pään alueelle. Pahoinpitelystä epäilty 32-vuotias mies kiinniotettiin. Uhrin vammat vaativat lääkärin hoitoa ja hänet kuljetettiin sairaankuljetuksen toimesta sairaalan.

Lahti. Kello 01.50 aikaan sai poliisi tehtäväksi mennä Lahdessa Proomukadulle, jossa kaksi miestä pahoinpitelee miestä. Paikalla selvisi, että alle 18-vuotiaalle uhrille tuntemattomat miehet olivat hyökänneet hänen kimppuunsa ja aloittaneet pahoinpitelemään häntä. Miehet olivat lyöneet ja potkineet uhria. Ulkopuolisen todistajan väliintulo lopetti pahoinpitelyn ja tekijät poistuivat paikalta. Lähietsinnöistä huolimatta miehet jäivät kateisiin, mutta heidän tuntomerkkinsä ovat poliisin tiedossa. Uhrin vammat eivät vaatineet välitöntä hoitoa.

***

Heinola. Lauantaina 2.9. kello 04.20 aikaan Heinolassa Rajakadulla, joutui mies kahden tuntemattoman henkilön pahoinpitelemäksi. Mies oli kävellyt Rajakadulla, kun häntä vastaan oli tullut miehen mukaan kaksi mahdollisesti alaikäistä nuorta miestä. Toinen miehistä oli yllättäen lyönyt uhria, joka oli kaatunut lyönnin voimasta maahan. Nuoret olivat poistuneet paikalta, mutta heistä on hyvät tuntomerkit. Sairaankuljetus tarkasti uhrin vammat.

***

Hämeenlinna. Lauantaina kello 03.00 aikaan poisti järjestyksenvalvoja Hämeenlinnassa raatihuoneenkadulla sijaitsevasta ravintolasta häiritsevästi käyttäytyvää päihtynyttä 45-vuotiasta miestä, joka oli jo kertaalleen poistettu ravintolasta. Mies ei hyväksynyt päätöstä ja oli alkanut riehumaan sekä tarrannut järjestyksenvalvojaa kaulasta kiinni, jonka vuoksi mies otettiin hallintaan ja asiasta ilmoitettiin poliisille. Miestä epäillään järjestystä ylläpitävän henkilön vastustamisesta.

Hämeenlinna. Kello 03.00 aikaan sai partio tehtäväksi mennä Hämeenlinnassa Vuotilassa sijaitsevaan asuntoon, jossa kahden miehen välille oli tullut riitaa. Paikalla selvisi, että 27-vuotias mies oli pyytänyt tuntemansa miehen viettämään iltaa hallitsemaansa asuntoon. Yllättäen ilman näkyvää syytä, oli päihtynyt asunnon haltija hyökännyt vieraana olevan miehen kimppuun ja lyönyt tätä useasti kasvoihin. Vieraan yrittäessä poistua paikalta, oli asunnon haltija jatkanut lyömistä. Poliisi kiinniotti pahoinpitelijän. Uhrin vammat tarkastettiin Kanta-Hämeen keskussairaalalla.

Hämeenlinna. Perjantai aamuna kello 07.30 aikaan sai poliisi hälytyksen Hämeenlinnassa Kirkkokallionkadulle, jossa ex-pariskunnan välille oli tullut riitaa ja mies oli retuuttanut naista pihalla. Pariskunnan 22-vuotias mies oli soittanut yöllä entiselle puolisolleen ja pyytänyt päästä käymään hänen luonaan. Nainen oli päästänyt miehen asuntoon, jonka jälkeen mies oli vaatinut naista lähtemään miehen asunnolle. Mies oli ottanut naisen kotiavaimet ja puhelimen haltuunsa, tehostaakseen käskyään. Mies oli repinyt naisen kädestä ulos ja pakottanut hänet sähköscuutin kyytiin. Matkan aikana he olivat kaatuneet ja mies oli repinyt naista hiuksista. Ulkopuolinen oli nähnyt tapahtuman ja soitti asiasta hätäkeskukseen. Partion tullessa paikalle, oli mies poistunut ja luovuttanut tavarat takaisin naiselle. Miestä epäillään alustavasti lievästä pahoinpitelystä.

***

Riihimäki. perjantaina 1.9. kello 16.40 aikaan sai partio kotihälytyksen Lopella sijaitsevaan omakotitaloon. Paikalla selvisi, että keski-ikäiselle pariskunnalle oli tullut ensin suusanallista riitaa, joka äityi käsirysyksi. Mies oli tarttunut naista kurkusta kiinni ja kaatanut tämän maahan. Nainen oli päässyt tilanteesta irti, jonka jälkeen mies oli heittänyt naista muovisella lautasella päähän. Naisen päähän oli tullut vertavuotava haava. Mies oli poistunut paikalta ennen poliisin paikalle tuloa, mutta hänet tavoitettiin lähistöltä ja kiinniotettiin epäiltynä pahoinpitelyyn.

SAMANKALTAISET UUTISET

LUETUIMMAT 24h

Kommentoidut

UUSIMMAT