Hämeenlinna. Keskusrikospoliisi tutkii Hämeenlinnassa Kettumäen kaupunginosassa sijaitsevan kerrostalon piha-alueella perjantaina 24.9. tapahtunutta aseenkäyttötilannetta. Tilanteessa loukkaantui kaksi henkilöä, joista toinen on poliisi.

Poliisipartio meni myöhään perjantai-iltana tehtävälle Hämeenlinnan Kettumäessä sijaitsevaan kerrostaloon. Kerrostalon piha-alueella tapahtui aseenkäyttötilanne, jossa sekä poliisin tehtävään liittyvä mieshenkilö että poliisi käyttivät ampuma-asetta. Tilanteessa loukkaantunut poliisi on päässyt sairaalasta. Toinen tilanteessa loukkaantunut, murhan yrityksestä epäilty henkilö on edelleen sairaalahoidossa.

Poliisi tutkii esitutkinnassa epäiltyä murhan yritystä ja selvittää parhaillaan tapahtumien kulkua.

– Poliisin esitutkinta on vasta hyvin alkuvaiheessa, ja kenttätutkimukset ja kuulustelut muiden toimien ohessa tulevat jatkumaan useiden päivien ajan. Tapahtuma-aikaan lähistöllä sijaitsevissa asunnoissa on ollut silminnäkijöitä, joita emme ole vielä ehtineet kuulemaan. Muun muassa silminnäkijöiden kertomusten alkuperäisyyden varmistamiseksi emme voi kertoa tapahtumien kulusta tässä vaiheessa julkisuuteen enempää, kertoo tutkinnanjohtaja, rikoskomisario Kimmo Huhta-aho Keskusrikospoliisista.

Aiheeseen liittyen