Hanko. Kevään aikana poliisille on tullut lukuisia ilmoituksia makkaroista tai lihasta, jota on löytynyt maastosta eri paikoissa Hangossa. Poliisi on kirjannut asiasta kahdeksan ilmoitusta, kerrotaan poliisin tiedotteessa.

Muun muassa sosiaalisessa mediassa on keskusteltu aiheesta ahkerasti. Keskustelussa on epäilty, että makkarat on sijoitettu tahallisesti eri paikkoihin ja että niissä olisi mahdollisesti myrkkyä. Muutama koira on sairastunut niin, että ne ovat tarvinneet hoitoa. Tutkinnassa ei kuitenkaan ole varmistunut, että koirien oireet olisivat johtuneet ruokapaloista.− Poliisi on lähettänyt kolmen eri paikan näytteet laboratorioon tutkittaviksi. Kaikkien näytteiden laboratoriotutkimukset ovat nyt valmistuneet ja niissä ei ollut ylimääräisiä aineita, kertoo rikoskomisario Mats Sjöholm Länsi-Uudenmaan poliisilaitokselta.

Sjöholmin mukaan tämän pohjalta on todettava, että ainakaan kaikissa makkaroissa ja lihapaloissa ei ole ollut myrkkyä. Näiden osalta on siis mahdollisesti olemassa joku muu syy, miksi ne ovat päätyneet maastoon.

Poliisi ei ole pystynyt selvittämään, kuka tai ketkä olisivat tapahtumien taustalla, ja tämän takia esitutkinta tullaan keskeyttämään toistaiseksi, Länsi-Uudenmaan poliisin tiedotteessa todetaan

Aiheeseen liittyen