Helsingin itsenäisyyspäivää saadaan näillä näkymin juhlia rauhallisissa merkeissä. Etelä-Suomen aluehallintovirasto on kieltänyt kaikkien yli 10 hengen yleisötilaisuuksien ja yleisten kokousten järjestämisen sisätiloissa ja ulkotiloissa Helsingin alueella. AVI:n mukaan pienempiäkään tilaisuuksia ei tule järjestää, ellei se ole aivan välttämätöntä.

‒ Tämän hetkisten tietojen mukaan perinteisten itsenäisyyspäivän mielenosoitusten järjestäjät toimivat vastuullisesti tässä epidemiatilanteessa ja ovat peruneet tapahtumansa täällä Helsingissä. Joitain yksittäisiä suunnitelmia on tullut sosiaalisen median kanavilla eteen, mutta näyttää siltä, että AVI:n määräyksiä noudatetaan, eikä isompia kokoontumisia ole tulossa, kertoo komisario Jarmo Heinonen Helsingin poliisilaitokselta.

Helsingin poliisi on kuitenkin varautunut itsenäisyyspäiväviikonloppuun riittävin resurssein, ja valvoo AVIn määräysten toteutumista kokoontumislain mukaisten yleisten kokousten ja yleisötilaisuuksien osalta.

‒ Poliisi seuraa tilannetta jatkuvasti ja tarvittaessa voimme antaa tukea myös muille laitoksille, jos mielenosoituksia järjestetään jossain muussa kaupungissa, Heinonen toteaa.
Helsingin poliisi kertoo itsenäisyyspäivän sujumisesta Twitterissä tilillä @HelsinkiPoliisi eli www.twitter.com/helsinkipoliisi.

Aiheeseen liittyen