torstai, 7 joulukuun, 2023

Helsingin poliisi siirtää viestintäjohtajansa sivuun julkisuudesta – rikosepäily taustalla

Helsingin poliisilaitos tekee tehtävänkuvaan liittyviä väliaikaisia järjestelyjä käynnissä olevan lahjonta- ja virkarikosesitutkinnan vuoksi. Rikoksista epäilty ylikomisario tukee toistaiseksi EU-puheenjohtajuuskauden valmisteluja.

– Virkamiesoikeudellisen käsittelyn päätöstä ei ole vielä tehty. Se tehdään, kun vielä alkuvaiheissa olevan tutkinnan kautta saadaan tapahtumista lisätietoja. Katsomme kuitenkin, että rikosepäilyn vuoksi on asianmukaista siirtää ylikomisario toistaiseksi sellaiseen tehtävään, jossa hänen toimenkuvaansa ei sisälly julkista esiintymistä Helsingin poliisilaitoksen edustajana. Ratkaisussa on otettu huomioon ylikomisarion oma oikeusturva, alkuperäinen toimenkuva ja asian käsittelyn yhteydessä tähän mennessä esille tuotu, sanoo poliisikomentaja Tomi Vuori.

Taustalla ovat Hakolaan kohdistuvat rikosepäilyt virkarikoksesta ja lahjontarikoksesta. Julkisuudessa olleiden tietojen mukaan Helsingin poliisi olisi hankkinut ainakin ruokailuja Hakolan vaalirahoittajalta. Ylikomisario on istunut yhden kauden kansanedustajana. Hän oli kokoomuksen eduskuntavaaliehdokkaana myös tämän kevään vaaleissa.

KOMMENTOI UUTISTA

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

SAMANKALTAISET UUTISET

LUETUIMMAT 24h

Kommentoidut

UUSIMMAT