keskiviikko, 24 heinäkuun, 2024

Helsingin poliisi suosittelee käyttämään iltapäivällä kiertoreittejä Länsiväylän sijaan

Helsinki. Elokapina on ilmoittanut järjestävänsä mielenosoituksen tänään 28. kesäkuuta kello 15-21 Porkkalankadun ja Länsiväylän risteyksessä sekä Porkkalankatu 1 kohdalla olevalla aukiolla. Poliisi on ilmoittanut järjestäjälle, että Länsiväylän liikenteen estämistä ei sallita.

Mielenosoituksesta saattaa koitua merkittävää haittaa liikenteelle. Poliisi suosittelee käyttämään vaihtoehtoisia kulkureittejä. Myös Espoosta Helsinkiin päin tulevien kannattaa harkita muita reittejä kuin Länsiväylää. Poliisi ohjaa liikennettä tarvittaessa poikkeusreiteille.

− Poliisi neuvottelee aina mielenosoituksen järjestäjän kanssa, jotta mielenosoituksesta ei aiheutuisi kohtuutonta häiriötä muille kaupunkilaisille. Jos mielenosoitus toteutuu olennaisesti lain vastaisena, vaarantaa yleistä järjestystä ja turvallisuutta tai estää liikennettä, poliisi voi puuttua tilaisuuden kulkuun, antamalla ohjeita ja määräyksiä tai viimekädessä päättämällä mielenosoituksen, kertoo ylikomisario Heikki Porola.

Poliisin tehtävänä on turvata mielenosoittajien ilmaisunvapaus, yleinen järjestys ja turvallisuus sekä muiden kaupunkilaisten oikeudet.

Mielenosoituksen keskeyttäminen ja päättäminen arvioidaan aina tilannekohtaisesti. Poliisin ohjeet ja tarvittaessa määräykset, sekä niiden toimeenpanemiseen käytettävät keinot, perustuvat tilanteen mukaiseen kokonaisarvioon. Poliisi pyrkii aina ensisijaisesti neuvottelemaan järjestäjän kanssa tilanteen ratkaisemiseksi.

2 KOMMENTTIA

  1. Poliisi ei siis osaa hoitaa tehtäviään koska antaa terroristien estää kunniallisten kansalaisten lukkumisen. Hyvä poliisi ja jälleen näytätte sien, että ette kykyene hoitamaan kansalaisten turvallisuutta.

    7
  2. Nyt samalla raivolla kimppuun mitä tapahtui 2021 kun mieltä osoitettiin perustuslain vastaisia sulkutoimia ja hengenvaarallisia rokotteita vastaan. Onko samat säännöt kaikille?

    Selvää on se että taas kerran peitellään jotain muuta tapahtumaa/päätöstä kun elokapina, tuo eliitin pieni rikollisjoukko, vetää huomion puoleensa pois tärkeämmistä asioista.

    Seurataan tilannetta…

    1

KOMMENTOI UUTISTA

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

SAMANKALTAISET UUTISET

LUETUIMMAT 24h

Kommentoidut

UUSIMMAT