lauantai, 22 kesäkuun, 2024

Hirvenmetsästäjien toiminta ja välineet erittäin hyvällä mallilla Lapissa

Lapin poliisilaitos osallistui koko maan kattavaan teemavalvontaan ja teki erävalvontaa Lapissa 10. – 29.10.2023.

Teeman painopisteenä oli hirvenmetsästyksen valvonta. Poliisi painotti valvontaa viikonloppuihin, mutta myös arkisin poliisipartiot tai poliisin ja yhteistyöviranomaisten yhteispartiot valvoivat teeman puitteissa.

Hirvenmetsästyksen valvonnan lisäksi, kiinnitimme erityistä huomiota valvonnassa tavattujen moottoriajoneuvon kuljettajien ajokuntoon sekä metsästysaseiden lainmukaiseen kuljettamiseen ajoneuvoissa.

Poliisi painotti erävalvonnassaan lainmukaisuuden valvontaa

Valvontatyö sai positiivisen vastaanoton kansalaisilta. Asiakaskohtaamisissa poliisi kävi hyviä keskusteluita metsästäjien ja muiden luonnossa liikkujien kanssa. Poliisi kiittää kaikkia valvonnassa tapaamiaan yhteistyöstä.

Teemavalvonnassa poliisin ja kansalaisten välisiä kohtaamia Lapissa oli yhteensä 91.

Myös toimintaan puututtaessa kansalaisten suhtautuminen poliisin valvontatyöhön oli positiivista ja yhteistyö sujui. Lainvastaisuuksia poliisi kohtasi maastossa erittäin vähän. Teemassa tehdyllä otannalla poliisi toteaa tavattujen metsästäjien toiminnan ja välineiden olevan erittäin hyvällä mallilla.

Kuvassa Sodankylän poliisiaseman poliisit valvontatyössään Sodankylän kunnan alueella 25.10.2023. Metsästäjän erävalvontatarkastus käynnissä. Kuva.Poliisi.

SAMANKALTAISET UUTISET

LUETUIMMAT 24h

Kommentoidut

UUSIMMAT