Pirkkala. Maanantaina klo 11.52 poliisipartio sai ilmoituksen mahdollisesta rattijuopumuksesta Pirkkalassa Pyhäjärventiellä. Ilmoituksen mukaan auto seilasi voimakkaasti kaistalta toiselle ja osui ainakin kahdesti kaiteeseen. Lisäksi auto ajoi muutamaan otteeseen vieressä ajanutta rekkaa melkein kylkeen. Poliisi sai autosta havainnon melko pian ilmoituksen jälkeen ja tämä pysäytettiin Lahdenperänkadulle. Kuljettaja puhalsi nolla promillea, mutta huumepikatestistä tuli positiivinen tulos. Auton vasen takalokasuoja oli selvästi hajonnut ja repsotti. Auton vuonna 1980 syntynyt mieskuljettaja vietiin verikokeeseen ja hänet määrättiin väliaikaiseen ajokieltoon. Miestä epäillään törkeästä rattijuopumuksesta, törkeästä liikenneturvallisuuden vaarantamisesta ja huumausaineen käyttörikoksesta.

Tampereella poliisipartio pysäytti Hippoksenkadulla maanantaina klo 18.20 auton, jota kuljetti päihtyneen oloinen kuljettaja. Puhalluskoe näytti nollaa ja vuonna 1987 syntynyt mieskuljettaja kieltäytyi huumepikatestistä. Miehen hallusta löytyi luvaton kaasusumutin ja autosta löytyi epäiltyä huumausainetta. Partio vei miehen verikokeeseen ja häntä epäillään rattijuopumuksesta, huumausaineen käyttörikoksesta, kulkuneuvon kuljettamisesta oikeudetta, lievästä ampuma-aserikoksesta ja huumausainerikoksesta.

Jyväskylä Maanantaina poliisipartio tapasi hätäkeskuksen tehtäväksi ilmoittaman auton Jyväskylässä Asemakadulla klo 18.27. Todistajan mukaan autoa kuljetti mies ja tämän vieressä istui nainen. Mies osoittautui vuonna 1998 syntyneeksi ja ajokiellossa olevaksi. Kuljettajalle suoritettu huumepikatesti osoitti positiivista ja hänet vietiin verikokeeseen. Poliisi epäilee miestä rattijuopumuksesta, kulkuneuvon kuljettamisesta oikeudetta ja huumausaineen käyttörikoksesta.

Nokialla Vuorenhovintiellä poliisipartio pysäytti maanantaina klo 19.20 ajoneuvon liikennetarkistusta varten ajoneuvon poikkeavan ajotyylin vuoksi. Kuljettaja osoittautui ajo-oikeudettomaksi ja vaikutti päihtyneeltä. Puhalluskoe antoi nollatuloksen, mutta huumepikatesti näytti positiivista. Kävi ilmi, että kuljettajalla oli kaksi aiempaa kulkuneuvon kuljettamista oikeudetta vuoden sisään ja että ajoneuvon verot olivat erääntyneet. Tekoa tutkitaan rattijuopumuksena, huumausaineen käyttörikoksena, kulkuneuvon kuljettamisena oikeudetta ja ajoneuvoverorikkomuksena.

Aiheeseen liittyen