Lahti. Yöllä kolmen aikaan poliisipartio päätti pysäyttää auton Vanhatiellä. Auto lähti kiihdyttämään pakoon. Pakenija siirtyi kevyenliikenteen väylälle Vanhatien ja Kiitokadun risteyksessä huomattavalla ylinopeudella. Lahdenkadun ja Vanhatien risteyksessä auto lähti sivuluisuun oikealle kääntyessään. Pako jatkui Kivistönmäen Shell-huoltoaseman pihan läpi Mäntyrinteenkadulle, siitä Heinlammintielle ja Kuusirinteenkadulle, kertoo Hämeen poliisi.

Auto jatkoi pakenemistaan Metsäpellontiellä, Saunatiellä, Ilmarisentiellä, Kyrölänkadulla, Kuokkamaantiellä, mistä auto palasi Heinlammintielle ja Metsäpellontien ja Heinlammintien risteyksessä auto osui liikennemerkkiin. Metsäpellontiellä auton kuljettaja ajoi kovalla vahdilla hidasteisiin ja oli menettää ajoneuvonsa hallinnan. Metsäpellontien ja Kiveriönkadun risteyksessä auto osui katukivetykseen ja molemmat eturenkaat vaurioituivat.

Metsäpellontieltä auto kääntyi Pohjanakanpolulle ja vauhti hidastui tyhjentyneiden renkaiden vuoksi. Pohjanakanpolulla toinen poliisipartio tuli pakenevaa autoa vastaan. Kuljettaja käänsi autonsa viheralueelle ja yritti kaasuttaa karkuun, mutta jäi jumiin nurmikolle.

Autoa kuljettanut mies otettiin kiinni ja hänelle tehty huumepikatesti näytti positiivista. Alkometripuhallus oli negatiivinen. Miestä epäillään rattijuopumuksen lisäksi törkeästä liikenneturvallisuuden vaarantamisesta, tiedottaa poliisi.

Aiheeseen liittyen