Poliisi sai tiistaina 9.1.2018 klo 20:19 hätäkeskuksen kautta ilmoituksen pahoinpitelystä Joensuun Noljakasta yksityisasunnosta.

Paikalle menneen poliisipartion suorittamassa tapahtumapaikkatutkinnassa ilmeni, että asunnossa vieraana ollutta 22-vuotiasta miestä oli pahoinpidelty lyömällä häntä päähän. Tämän lisäksi asunnossa ollutta asunnon haltijaa, 18-vuotiasta naista oli uhattu vakavalla väkivallalla. Tapahtumien yhteydessä pahoinpitelyn kohteeksi joutuneelta mieheltä oli anastettu omaisuutta.Esitutkinnassa ilmi tulleiden seikkojen perusteella poliisi otti rikoksesta epäiltynä kiinni kaksi miestä. Toinen epäilty otettiin kiinni 10.1.2018 Joensuusta. Hän on ollut esitutkinnan aikana vangittuna.

Toinen epäilty, jonka epäillään pahoinpidelleen uhria sekä uhanneen asunnon haltijaa, otettiin kiinni 12.1.2018 Joensuusta. Hänet on vangittu Pohjois-Karjalan käräjäoikeudessa 15.1.2018 todennäköisin syin epäiltynä edellä kuvattuihin rikoksiin. Hän on edelleen vangittuna, vangitsemisen erityisenä perusteena on rikollisen toiminnan jatkamisvaara. Kyseinen henkilö on tuomittu 22.11.2016 törkeästä ryöstöstä ja hän on vapautunut 1.11.2017 ehdonalaiseen vapauteen.

Esitutkinnassa on selvinnyt, että uhria on pahoinpidelty jollain astalolla päähän. Tekovälineenä käytetty astalo on jäänyt kateisiin. Myös osa rikoksella viedystä omaisuudesta on kateissa.Edelleen vangittuna oleva epäilty ei ole halunnut kommentoida asiaa esitutkinnassa millään tavalla.

Esitutkinnan perusteella asianosaiset ovat tunteneet toisensa. Rikoksen mahdollisena motiivina on ollut osapuolten huumausaineisiin liittyvät epäselvyydet. Huumausaineisiin liittyen asiassa on käynnissä erillinen esitutkinta.

Tapaus etenee syyteharkintaan Itä-Suomen syyttäjänvirastoon. Syytteennoston määräpäivä on 28.3.2018.

Aiheeseen liittyen