Itä-Uudenmaan poliisi. Vuosi 2018 on ollut kenttävalvonnalla työntäyteinen, mutta palkitseva. Ammattimaisia kannabisviljelmiä on paljastettu useita kymmeniä. Viljelmiä on löydetty kaikenlaisista asumiskäyttöön tarkoitetuista rakennuksista kerros- ja omakotitaloista kesämökkeihin. Lisäksi niitä on löytynyt myös esimerkiksi konteista ja muista asumattomista tiloista. Viljelmät ovat olleet kooltaan muutamasta kasvista jopa 100 kasvin suuruisiin viljelmiin.

Kotietsinnässä löytyneisiin kasvattamoihin on suurimmassa osassa tapauksista liittynyt myös muita huumausaineita, huumausaineeksi luokiteltuja lääkkeitä, rahaa sekä aseita. Tänä kesänä, muutaman viikon sisällä, on myös erillisinä tapauksina jäänyt kiinni kolme huumausaineita kadulla kaupannutta henkilöä, joilla kaikilla on ollut voimassa oleva maahantulokielto.

– Tämän vuoden suurin takavarikko tehtiin elokuussa, jolloin haaviin jäi n. 4kg amfetamiinia, kilo MDMA:ta, yli 2000 ekstaasitablettia ja käsiase, ryhmäjohtaja Mervi Alanen Itä-Uudenmaan poliisilaitoksen Keva -ryhmästä kertoo.

Aiheeseen liittyen