Hämeenlinna. Poliisipartio sai perjantaina kello 18 aikoihin tehtävän Palokunnankadulle. Ilmoituksen mukaan vanhemmalta rouvalta oli yritetty anastaa käsilaukku rappukäytävässä, kertoo Hämeen poliisi.

Tapahtumapaikalla partiolle selvisi, että kun 30-luvulla syntynyt nainen oli mennyt rappukäytävään, hän oli huomannut miehen seuraavan häntä sinne. Mies oli rappukäytävässä yrittänyt anastaa naisen käsilaukun. Rollaattorilla liikkunut nainen oli kaatunut tilanteessa ja mies oli yrittänyt repiä käsilaukkua hänen hallustaan siinä kuitenkaan onnistumatta. Nainen loukkaantui tilanteessa ja ensihoidon yksikkö tarkasti hänet tapahtumapaikalla.

Todistajilta saatujen tuntomerkkien perusteella poliisipartio tapasi niihin sopivan parikymppisen miehen Eino Leinon kadulla. Hänet otettiin kiinni epäiltynä ryöstön yritykseen. Miehen hallussa olleesta vyölaukusta löytyi säilöönpanotarkastuksen yhteydessä puukko ja nyrkkirauta. Ryöstön yrityksen lisäksi miehen epäillään syyllistyneen vaarallisen esineen hallussapitoon nyrkkiraudan osalta ja puukon osalta häntä epäillään toisen vahingoittamiseen soveltuvan esineen hallussapidosta, kertoo poliisi.

Kuvituskuva.

Aiheeseen liittyen