perjantai, 8 joulukuun, 2023

Iäkkään naisen pankkikortilla viety kymmeniä tuhansia euroja – poliisi pyytää havaintoja (kuvat)

Iisalmi/Kuopio/Tampere. Laittomasti haltuun saatua iäkkään naisen pankkikorttia käyttäen on aiheutettu huomattavaa vahinkoa, tiedottaa Itä-Suomen poliisilaitos.

Poliisi sai kesäkuun puolivälin tienoilla ilmoituksen, jonka mukaan iäkkään naisen pankkikorttia oli luvatta käytetty usealla paikkakunnalla. Kortilla oli nostettu käteistä rahaa ainakin Iisalmessa, Kuopiossa ja Tampereella. Tämän lisäksi pankkikorttia käyttäen oli hankittu huomattava määrä huonekaluja ja elektroniikkaa ainakin Tampereelta ja pääkaupunkiseudulta.

Kuvat: Poliisi.

Esitutkinnassa ei ole vielä selvinnyt miten tekijä oli saanut pankkikortin haltuunsa. Tekijän liikkeitä on pystytty seuraamaan valvontakameroiden avulla. Tekijän epäillään olevan noin 165 cm pitkä nainen, jolla on normaali ruumiinrakenne. Naisella on pitkät ruskeat/tummat hiukset. Esitutkinnassa on saatu viitteitä, että nainen on matkustanut isolla henkilöautolla tai pakettiautolla.

Rikosvahinko on tämän hetken tiedon mukaan useita kymmeniä tuhansia euroja. Poliisi tutkii tapausta törkeänä maksuvälinepetoksena, teon epäillään tapahtuneen toukokuun loppupuolella. Poliisi julkaisee epäillyn naisen / naisten kuvia rikoksesta epäillyn tunnistamiseksi sekä ennalta estääkseen vastaavia tekoja jatkossa. Poliisi on erityisesti kiinnostunut naisen / naisten henkilöllisyydestä, mutta myös naisen käytössä olleista ajoneuvoista. Poliisi pitää mahdollisena, että anastettua korttia on käyttänyt useampikin henkilö.

Kaikki tiedot naisen / naisten  henkilöllisyyteen ja hänen liikkeisiinsä liittyen sekä havainnot hänen käytössään olleista ajoneuvoista voi ilmoittaa Itä-Suomen poliisin vihjenumeroon 0295 415 232 tai sähköpostilla vihjeet.ita-suomi@poliisi.fi

SAMANKALTAISET UUTISET

LUETUIMMAT 24h

Kommentoidut

UUSIMMAT