Helsinki. Ilmailua rajoitetaan Helsingin keskustassa 6.12.2018 kello 10–00. Rajoitus koskee sekä lentoliikennettä että miehittämätöntä ilmailua (dronet).

Tilapäinen rajoitusalue on perustettu viranomaisten oman ilmailutoiminnan ja alueella olevien yleisötapahtumien turvaamiseksi. Viranomaisilla on alueella vilkasta ilmailutoimintaa, ja rajoituksen noudattamista valvotaan tarkoin. Alan toimijoilta ja harrastajilta toivotaan ymmärrystä asiassa. Karttaan rajatulla alueella ei siis saa lainkaan lennättää droneja tai miehittämättömiä ilma-aluksia.

Trafin päätöksen mukaan ilmatilan käytön rajoitus koskee yleisilmailua, RPAS-, drone- ja lennokkitoimintaa. Rajoitukset eivät koske sotilas-, rajavartio-, poliisi-, tulli-, merenkulku- ja ilmailuviranomaisia eivätkä pelastustoimea, ensihoitopalvelua tai potilaskuljetuksia hoitavia viranomaisia tai heidän määräämiään lentoja silloin, kun näille viranomaisille säädettyjen tehtävien suorittaminen vaatii lentämistä alueella.

Rajoitukset eivät myöskään koske kiireellistä lääkintälentotoimintaa helikoptereilla, eivätkä lentoja jotka perustuvat Suomea sitovaan kansainväliseen velvoitteeseen.

https://www.droneinfo.fi/fi/tiedotteet/6711/itsenaisyyspaivan_juhlallisuudet_rajoittavat_dronejen_lennattamista_helsingissa_6_12_2018

https://www.ais.fi/ais/aipsup/Sup/S2018/EF_SUP_2018_149_en.pdf

Aiheeseen liittyen