torstai, 29 helmikuun, 2024

Irakissa ammuttu Mustafa ”Benzema” Aljiburi oli Foxtrotin johtava hahmo

Ruotsi. Mustafa ”Benzema” Aljiburi oli aiemmin lavastanut oman kuolemansa. Nyt Foxtrot-verkoston entinen johtaja on ammuttu kuoliaaksi Irakissa, kertoo SVT Nyheter.

20-vuotias ruotsalainen mies on pidätetty murhasta epäiltynä. Ampuja lähestyi 8.1.  moottoripyörällä autoa ja ampui useita laukauksia vilkkaalla kadulla Irakin pääkaupungissa Bagdadissa.

Aljiburi on kuulunut Foxtrotin sisimpään piiriin Ruotsissa ja esiintyy useissa meneillään olevaan väkivallan aaltoon liittyvissä tutkimuksissa. Hänet on aiemmin tuomittu muun muassa tuhopoltosta, törkeästä petoksesta ja useista huumausainerikoksista.

Mustafa Aljiburi on aiemmin ollut lähellä Rawa ”kurdikettu” Majidia. Mutta sen jälkeen kun Majid pidätettiin Iranissa, Aljiburi etääntyi hänestä ja yritti perustaa oman verkostonsa.

20-vuotias ruotsalainen ampuja on pidätetty Irakissa epäiltynä maanantain kuolemaan johtaneesta ampumisesta. Mies on aiemmin tuomittu ruotsalaisessa tuomioistuimessa vakavista aserikoksista ja useista huumausainerikoksista.

SVT:n Bagdadissa olevien lähteiden mukaan Irakin poliisi on ”kuulustellut epäiltyä koko yön”, ja heidän kerrotaan olevan kiinnostuneita avustajien nimistä. He etsivät muun muassa ihmisiä, jotka olivat ampumisen yhteydessä autossa, josta kuvattiin tapahtumien kulkua.

Mustafa Aljiburi on ollut etusijalla vihollistensa kuolemanlistoilla. Hänen entisestä väestörekisteriosoitteestaan Tukholman pohjoispuolella on löydetty räjähde, ja useat hänen läheisensä ovat saaneet osakseen heihin kohdistettuja räjähteitä.

Lokakuussa sosiaalisessa mediassa levitettiin tietoa ja kuvia, jotka väittivät Mustafa Aljiburin kuolleen Irakissa. Pian paljastui, että hän lavasti oman kuolemansa yhteistyössä palkattujen henkilöiden kanssa, jotka oli muka määrätty murhaamaan hänet. Sosiaalisessa mediassa Aljiburi pilkkasi ja uhkaili kilpailijoitaan.

Ruotsin poliisi pelkää nyt kostoa Aljiburin kuolemaan johtaneen ammuskelun jälkeen.

Kuva: SVT Nyheter.

KOMMENTOI UUTISTA

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

SAMANKALTAISET UUTISET

LUETUIMMAT 24h

Kommentoidut

UUSIMMAT