Lahti. Iso nuorisoporukka oli kahteen eri otteeseen häiriöksi sunnuntaina 22.1. iltapäivän ja illan aikana kauppakeskuksessa Lahden Paavolassa. Nuorisojoukko ei ollut noudattanut vartijan heille antamia poistumiskäskyjä. Poliisi kävi paikalla poistamassa häiriköiviä nuoria kauppakeskuksesta, mutta he palasivat sinne kuitenkin uudestaan, kertoo poliisi.

Ensimmäisen tehtävän ilmoituksessa 30-50 henkilön nuorisoporukka riehui ja roskasi kauppakeskuksessa. Vartija poisti henkilöitä kauppakeskuksesta, mutta he palasivat toistuvasti takaisin. Paikalle meni useampi poliisipartio ja ne poistivat useita nuoria kauppakeskuksesta. Osalla nuorista oli kuitenkin vaikea ymmärtää poliisin antamia poistumiskäskyjä ja osa heistä yritti palata takaisin kauppakeskukseen.Muutama tunti ensimmäisen tehtävän jälkeen tuli hätäkeskukseen uusi ilmoitus 20-30 nuorisoporukasta, joka riehuu samaisessa kauppakeskuksessa.

Poliisi otti tapahtumapaikalta kiinni viisi henkilöä poliisilakiperustaisesti. Osalle kirjoitettiin sakko niskoittelusta. Osa poliisin kiinniottamista oli alaikäisiä. Asiasta ilmoitettiin lasten vanhemmille ja sosiaalitoimeen.

Kuvituskuva, ei liity tapaukseen.

Aiheeseen liittyen