perjantai, 14 kesäkuun, 2024

Itä-Suomen poliisi on saanut valmiiksi 4-vuotiaan lapsen henkirikoksen esitutkinnan

Joensuu. Poliisi ja ensihoitoyksiköt saivat aamulla 8.6.2023 tehtävän yksityisasuntoon Joensuun Rantakylässä. Viranomaiset löysivät asunnosta elottoman 4-vuotiaan lapsen. Lapsessa oli huomattavan paljon ulkoisia vammoja. Poliisi otti kiinni asunnosta lapsen äidin ja isäpuolen. Äiti ja isäpuoli vangittiin Pohjois-Karjalan käräjäoikeudessa todennäköisin syin rikoksesta epäiltynä murhasta 9.6.2023. Molemmat epäillyt ovat olleet siitä saakka vangittuna, kertoo poliisi.

Poliisi on saanut valmiiksi kyseisen rikoksen esitutkinnan. Esitutkinnan perusteella uhri on kuollut ulkoisen väkivallan seurauksena. Uhrista löytyi sekä palovammoja että erilaisia mustelmia. Oikeuslääkärin lausunnon perusteella uhrin vammat ovat syntyneet ulkoisen väkivallan seurauksena ja uhri on kuollut kyseisten vammojen seurauksena. Poliisi ei kommentoi julkisuudessa vammojen tarkempaa syntymekanismia. Esitutkinnan aikana on tullut ilmi, että lasta on kaltoin kohdeltu myös ennen epäillyn henkirikoksen tapahtumista.

Esitutkinnassa on tutkittu myös epäiltyä huumausainerikosta. Esitutkinnan perusteella on todennäköisiä syitä epäillä sekä uhrin äitiä huumaavien lääkkeiden anastamisesta ja äitiä ja isäpuolta kyseisten huumaavien lääkkeiden eteenpäin välittämisestä.

Asiaan liittyvät mahdolliset viranomaistoiminnan laiminlyönnit selvitetään erikseen Keskusrikospoliisin Itä-Suomen yksikön toimesta.

Asia on siirtynyt syyteharkintaan molempien epäiltyjen osalta rikosnimikkeillä murha ja huumausainerikos. Syytteennoston määräpäivä on 29.12.2023.

KOMMENTOI UUTISTA

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

SAMANKALTAISET UUTISET

LUETUIMMAT 24h

Kommentoidut

UUSIMMAT