Itä-Suomen poliisi valvoi takseja marraskuun kahtena viimeisenä viikonloppuna. Valvonnan aikana tarkastettiin yhteensä 167 taksia. Tarkastettujen taksien asiat olivat pääasiassa kunnossa. Kuljettajien ajo-oikeudet ja ajokunto olivat kohdillaan, eikä muutakaan liikenneturvallisuutta vaarantavaa havaittu, kiittelee poliisi.

Partioiden havaintojen mukaan takseissa oli pieniä puutteita luvanhaltijan nimi- ja yhteystietojen sekä kuljettajan nimen esilläolossa. Lisäksi joistain autoista ei tarkastuksen yhteydessä löytynyt liikennelupaa tai sen kopiota.

– Pääosin Itä-Suomessa näyttäisi taksien asiat olevan kunnossa, kiteyttää komisario Seppo Porokka Itä-Suomen poliisilaitokselta.

Poliisin näkökulmasta valvonnassa korostuu liikenneturvallisuuteen liittyvät asiat, kuten kuljettajan ajokunto ja ajoneuvon liikennekelpoisuus. Lisäksi poliisi valvoo, että ajossa on mukana taksiliikennöintiin oikeuttava asiakirja, kuljettajalla on ajolupa ja ajoneuvossa on asianmukainen taksivalaisin. Lisäksi taksiliikenteessä käytettävän ajoneuvon tulee olla rekisteröity luvanvaraiseen liikenteeseen.

Aiheeseen liittyen