tiistai, 25 kesäkuun, 2024

Itä-Suomessa mopoilijoilla paljon hyvää – mutta paljon myös korjattavaa

Itä-Suomessa valvottiin viime viikonlopun aikana tehostetusti kaksipyöräisiä, osana poliisin valtakunnallista mopovalvonnan viikonlopun teemaa. Valvonnan aikana tarkastettiin yli 200 mopoa, nelipyörää, traktoria ja moottoripyörää, sekä 32 autoa.

– Valvonnassa tavattiin kaksi rattijuoppoa, 12 todettiin kuljettaneen kulkuneuvoa oikeudetta, sekä 15 määrättiin väliaikaiseen ajokieltoon. Suurimmat puutteet olivat jälleen renkaiden kunnossa, ajovaloissa, mittaristojen puuttumisessa, sekä vuotavissa etuhaarukan stefoissa. Luvattomista muutoksista ja puutteista kirjoitettiin 36 sakkoa. Kaksipyöräisistä mitattiin myös desibelimittarilla pakoputkiston ääniä, 13 määrättiin sakko yli sallitun menneistä äänistä, kertoo komisario Seppo Porokka Itä-Suomen poliisista.

Poliisi haluaa kiittää valvonnan aikana tavattuja nuoria erittäin asiallisesta ja rakentavasta suhtautumisesta valvontaan, sekä ajopelin kunnossa pitämiseen läpi ajokauden. 

Porokan mukaan poliisi ratkoi viikonlopun aikana myös yhdessä nuorten kanssa kaksipyöräisten kuntoon liittyviä pieniä haasteita, jotta ajo saatiin jatkumaan. Valvonnan ohessa tavattiin useampi niin sanotusti entuudestaan poliisille tuttu nuori, jonka kaksipyöräisen kuntoon oli jouduttu joskus aikaisemmin puuttumaan ja tänä kesänä asiat olivat kunnossa ja vielä viimeisen päälle. 

Poliisi haluaa esittää toiveen myös niille vanhemmille, joiden nuoren ajokalusto jäi viime viikoloppuna kotiin. Olkaa vastuullisia ja varmistukaa itse nuorenne ajopelin tieliikennekelpoisuudesta. Lisäksi näyttäkää hyvää esimerkkiä, päihtyneenä ajaminen tai valvonnan häiritseminen ei ole sitä.

Nuorille poliisi toivottaa hyvää ajokautta ja turvallisia ajokilometrejä. Poliisi jatkaa myös kaksipyöräisten valvontaa kesän aikana.

KOMMENTOI UUTISTA

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

SAMANKALTAISET UUTISET

LUETUIMMAT 24h

Kommentoidut

UUSIMMAT