Varsinais-Suomi. Poliisi pysäytti tällä viikolla Varsinais-Suomen alueella kuljettajan, joka liikkui itse rakennetulla liukkaasti liikkuvalla sähköpotkulaudalla.

Kuljettaja kiinnitti poliisipartion huomion, koska ajoi päin punaisia liikennevaloja ja kiihdytti 45 kilometrin tuntinopeuteen ennen kuin poliisi sai pysäytettyä kuljettajan. Lounais-Suomen poliisi kertoo asiasta Facebookissa.

– Kuljettaja sai 14 päiväsakkoa punaisia liikennevaloja päin ajamisesta sekä muutoskatsastamattomuudesta, kertoo poliisi.

Poliisin mukaan sähköpyörien ja sähköpotkulautojen tuunaus, viritys ja jopa itse rakentaminen on yleistynyt. Aikaisemmin virittäminen koski ennemminkin mopoja. Viritettyjä sähköpotkulautoja ja sähköpyöriä poliisi tapaa liikenteessä ajoittain.

– On kunnioitettavaa, että skuuttaajien mekaniikka- ja rakentelutaidot ovat kunnossa, mutta huomion pitää aina ja joka tilanteessa olla ensisijaisesti kulkupelin turvallisuudessa ja sen lainmukaisuudessa. Sähköpotkulautojen ja muiden vekottimien tuunaamiseen liittyy paljon vaaroja ja epäselvyyksiä, poliisi varoittaa.

Poliisi muistuttaa, että sähköpotkulaudan maksiminopeus on 25 kilometriä tunnissa, muuten kulkupeli luokitellaan joko mopoksi tai moottoripyöräksi, jotka tulee rekisteröidä. Niiden ajaminen vaatii myös vähintään kevytmoottoripyörän ajokortin. Lisäksi yli 25 kilometrin tuntivauhti sähköpotkulaudalla muun liikenteen seassa on kiellettyä ja myös vaarallista.

Kuva: Poliisi.

Aiheeseen liittyen