Oulun seudulla on poliisilla jälleen tutkittavanaan useita alaikäisiin kohdistuneita  seksuaalirikoskokonaisuuksia. Käräjäoikeus vangitsi maaliskuun aikana seitsemän miestä epäiltyinä 25 erillisestä rikostapauksesta, kertoo Ilta-Sanomat.

Suurin osa tapauksista on internetin välityksellä tapahtuneita lasten seksuaalisia hyväksikäyttöjä ja ne liittyvät yhteen epäiltyyn. Rikosten esitutkinnat ovat kesken.Viimeksi Oulun käräjäoikeus vangitsi perjantaina 25. maaliskuuta kaksi miestä epäiltynä törkeästä lapsen raiskauksesta. Jutussa on epäiltynä myös kolmas mies, hänet vangittiin käräjäoikeudessa maanantaina 28.3.

Vangittujen 24-, 25- ja 30-vuotiaiden miesten epäillyt teot ovat tapahtuneet viime vuoden lopulla. Tekopaikkana on Oulu.

24-VUOTIAS mies vangittiin todennäköisin syin epäiltynä törkeästä lapsen raiskauksesta. 25-vuotiasta epäillään todennäköisin syin törkeästä lapsen raiskauksesta ja törkeästä lapsen seksuaalisesta hyväksikäytöstä.

30-vuotiasta miestä epäillään todennäköisin syin törkeästä lapsen raiskauksesta, törkeästä lapsen seksuaalisesta hyväksikäytöstä, seksuaalipalveluiden ostamisesta nuorelta ja törkeästä huumausainerikoksesta.

Törkeästä lapsen raiskauksesta voi saada rangaistukseksi 4–12 vuotta vankeutta. Rikosnimike tuli lakiin vuonna 2019. Nimikkeen mukaisessa teossa tekijä syyllistyy samalla sekä törkeään raiskaukseen että törkeään lapsen seksuaaliseen hyväksikäyttöön.

Helmikuun alussa poliisi tiedotti tutkivansa Oulussa 4. helmikuuta tapahtunutta rikosepäilyä, jossa uhreina oli kaksi alaikäistä tyttöä. Jutussa on neljä epäiltyä, heidät kaikki vangittiin, mutta myöhemmin yksi epäilty vapautettiin poliisin aloitteesta.

Tutkintanimikkeenä jutussa on kahden epäillyn osalta törkeä lapsen raiskaus ja yhden osalta törkeä raiskaus. Teot ovat tapahtuneet oululaisessa asuintalossa.

Aikaisemmassa kokonaisuudessa oli syytettynä seitsemän miestä saman alaikäisen tytön hyväksikäytöstä. Oulun käräjäoikeus antoi miehille tuomiot 4. maaliskuuta.

Aiheeseen liittyen