Raahe. Poliisi on jatkanut tutkintaa 3.11.20 illalla tapahtuneesta takaa-ajotilanteesta. Henkilöauton kuljettajaa ja kyydissä ollutta mieshenkilöä on kuulusteltu ja siinä yhteydessä kuljettaja on kertonut nauttineensa useiden päivien ajan runsaasti alkoholia, eikä hänellä ole tapahtuneesta takaa-ajosta juurikaan muistikuvia. Myös matkustajana olleen mieshenkilön muistikuvat ovat olleet hataria, koska myös hän on kertonut nauttineensa alkoholia useita päiviä.

Autoa kuljettanutta mieshenkilöä on tämän vuoden aikana epäilty viidestä muusta törkeästä rattijuopumuksesta, joista kolme tekoa on tapahtunut mopolla. Osa tapahtuneista teoista on siirtynyt syyteharkintaan ja osa on vielä esitutkintavaiheessa.

Eilinen takaa-ajo alkoi noin klo 20.30 Kantatie 88:lla eli ns. Malmitiellä ja se päättyi erinäisten vaiheiden jälkeen klo 21.40 Tuomiojantiellä, kun poliisiauto tuuppasi pakoauton tieltä ojaan. Tätä ennen paennut auto ehti aiheuttaa useita vaaratilanteita.

Takaa-ajon aikana paenneen auton vauhti oli ajoittain vaarallisen kovaa ja auto teki ainakin yhden vaarallisen ohituksen VT 8:lla, Raahen MotoCafen kohdalla, lähellä Jokelantien risteystä. Poliisi pyytääkin yhteydenottoja niiltä tielläliikkujilta, jotka mahdollisesti joutuivat vaaratilanteeseen tai muutoin tekivät havaintoja vaarallisesta ohituksesta. Yhteydenotot voi virka-aikana ilmoittaa numeroon 02954 65051

Aiheeseen liittyen