Joensuu.

– Saimme lauantaina 8.8.2020 klo 18.25 ilmoituksen Joensuun Kanervalassa kevyenliikenteenväylällä tapahtuneesta pahoinpitelystä, jatkotiedottaa Joensuun poliisi.

Nainen oli ulkoiluttanut koiraansa Kuopiontien ja Vanamokadun välissä kulkevalla kevyenliikenteenväylällä, jolloin vastaan kävellyt nuori mies oli hyökännyt naisen kimppuun kohdistaen naiseen rajua väkivaltaa. Mies oli poistunut tapahtumapaikalta metsän kautta mahdollisesti Kuopiontien / Kajaanintien suuntaan. Tekoa tutkitaan törkeänä pahoinpitelynä.

Epäilty tekijä on normaalivartaloinen, noin 20-30-vuotias mies. Hänellä oli yllään musta lippalakki ja tumma huppari.

Esitutkinnassa on selvinnyt, että rikoksesta epäilty käytti pahoinpitelyssä lyömäasetta, mahdollisesti jonkinlaista putken pätkää.

Pahoinpidelty nainen ja rikoksesta epäilty eivät kommunikoineet millään tavalla ennen pahoinpitelyä ja esitutkinnan perusteella näyttää siltä, että tekijä oli valikoinut uhrinsa täysin sattumanvaraisesti. Näin ollen ei voida sulkea pois, etteikö vastaava teko voisi tapahtua uudestaan samalla alueella. Tämän vuoksi poliisi kehottaa Kanervalan alueella ulkoilevia ihmisiä valppauteen.

– Rikoksesta epäilty ei ole poliisin tiedossa. Emme ole saaneet yhtään silminnäkijähavaintoa itse rikoksesta, mutta olemme saaneet jonkin verran vihjeitä epämääräisestä toiminnasta Kanervalan ulkoilualueella viimeisten viikkojen aikana. Usean vihjeen mukaan alueella on nähty mies, joka sopii pahoinpitelijän tuntomerkkeihin, hakkaamassa puiden runkoja mahdollisesti putken pätkällä. Lisäksi olemme saaneet havaintoja siitä, että Kanervalan ulkoilualueella puihin on kaiverrettu erilaisia merkkejä ja symboleja, kertoo poliisi.

Poliisi pyytää havaintoja mahdollisesta tekijästä ja hänen liikkeistään sekä itse tapahtumasta. Lisäksi toivotaan havaintoja myös tekoa edeltäviltä viikoilta epäilyttävästä toiminnasta Kanervalan ulkoilualueelta. Esimerkkinä tällaisesta toiminnasta on esimerkiksi juuri puiden hakkaaminen tai muu epämääräinen käytös. Poliisi pyytää myös tietoa siitä, jos puiden kaivertamisen takana on jokin selitys, niin ei mene aikaa sen asian tutkimiseen turhaan.

Törkeän pahoinpitelyn tapahtumapaikka on Kuopiontien ja Vanamokadun välisellä alueella Kanervalassa. Lisäksi poliisi pyytää edelleen tietoja mahdollisista Kanervalan alueella sijaitsevista asukkaiden valvontakameroista, mikäli he eivät ole olleet aiemmin poliisin yhteydessä. Kaikki havainnot ja tiedot voi ilmoittaa joko sähköpostilla osoitteeseen vihjeet.ita-suomi@poliisi.fi, rikostutkijalle numeroon 029 545 6318 tai virka-aikana poliisipäivystykseen numeroon 0295 415 455.

Aiheeseen liittyen