Ruotsi. Vuosi sen jälkeen, kun hallitus esitteli jengirikollisuuden vastaista toimintaohjelmaansa, juuri näiden rikosten määrä on kasvanut jatkuvasti, toteaa tämän päivän (10.9.) SVT Nyheter.

Ammuskeluja, tappoja ja räjähdyksiä on ollut enemmän kuin vuosi ennen ohjelman esittelyä.

Kun 34 kohdan ohjelma esiteltiin viime vuoden syyskuussa, sisäministeri Mikael Damberg (S) kuvaili sitä  ”voimakkaimmaksi ja massiivisimmaksi jengirikosten vastaiseksi ohjelmaksi, joka on koskaan esitetty Ruotsissa”. Mutta vuotta myöhemmin nämä rikokset ovat vain lisääntyneet.

Mitä sanotte niille, jotka ajattelevat, että korjausta tilanteeseen tapahtuu liian hitaasti, että siitä on vain paljon puhetta, mutta tilanne pahenee samalla koko ajan, kysyy SVT.

– Ymmärrän turhautumisen. Tunnen sitä usein itse. Mutta jos halutaan uusia lakeja, niiden on oltava yksityiskohtaisia ​​lakeja, joiden mukaan tuomioistuimet voivat tekoja arvioida, oikeusministeri Morgan Johansson sanoo lehdelle.

Lakiuudistus sisältää muun muassa tiukempia rangaistuksia rikoksista jengiympäristössä ja mahdollisuuden helpottaa kotietsintöjä. Kaksi asiaa on tähän mennessä saavutettu: Poliisin on helpompi lukea salattua viestintää ja suorittaa puhelinkuuntelua.

Aiheeseen liittyen