Pohjois-Karjalan käräjäoikeus käsitteli tänään vangitsemisasiaa liittyen 30.4.2018 Joensuussa varhain aamuyöllä yökerhossa tapahtuneen tapon yrityksen osalta.

Rikoksesta epäilty, 20-vuotias joensuulainen mies vangittiin todennäköisin syin epäiltynä tapon yritykseen. Asianomistaja, 18-vuotias joensuulainen mies sai tapahtumassa useita vakavia teräaseella aiheutettuja vammoja kehoonsa. Hänen tilansa on vakaa.

Poliisi jatkaa edelleen asian selvittämistä muun muassa kuulustelemalla tapahtumiin liittyviä henkilöitä. Asiassa on jo tähän mennessä suoritettuja useita kuulusteluja ja puhutuksia.

Illan tapahtumien osalta esitutkinnassa on myös pahoinpitely-rikos, jossa asianomistajana on nyt vangittu 20-vuotias mies ja rikoksesta epäiltynä edellä mainittu 18-vuotias mies.

Tämän lisäksi poliisi selvittää samojen henkilöiden välillä alkuvuodesta 2018 tapahtunutta laitonta uhkausta, jossa rikoksesta epäiltynä on vangittu 20-vuotias mies ja asianomistajana on 18-vuotias mies.

Poliisilla on jokseenkin selkeä näkemys tapahtumienkulusta henkilöiden osalta kyseisen yön ajalta. Teon taustalla on miesten väliset aiemmat ristiriidat, jotka yökerhossa ovat kärjistyneet voimakkaasti. Rikoksesta epäilty on ollut yhteistyöhaluinen ja kertonut oman näkemyksensä tapahtumien kulusta.

Aiheeseen liittyen