Joensuu. Pohjois-Karjalan käräjäoikeus on tänään 9.4.2021 vanginnut yli 40-vuotiaan miehen todennäköisin syin epäiltynä Joensuun Hammaslahdessa 8.4.2021 tapahtuneesta murhasta ja törkeästä pahoinpitelystä, tiedottaa Itä-Suomen poliisilaitos.

Poliisi sai 8.4.2021 klo 01 jälkeen hätäkeskukselta ilmoituksen Joensuussa yksityisasunnossa tapahtuneesta väkivaltarikoksesta. Poliisipartion saavuttua paikalle ilmeni, että Joensuun Hammaslahden haja-asutusalueella sijaitsevassa yksityisasunnossa oli tapahtunut henkirikos. Menehtynyt oli yli 80-vuotias mies. Lisäksi asunnossa oli pahoinpidelty yli 80-vuotiasta naista, joka oli päässyt pakenemaan asunnosta naapuriin ja tapahtuneesta ilmoitettiin hätäkeskukseen. Mies ja nainen olivat aviopari. Poliisi otti tapahtumapaikalta kiinni teosta epäillyn tänään käräjäoikeudessa vangitun yli 40-vuotiaan miehen. Poliisi ei kommentoi epäillyn ja asianosaisten välistä suhdetta suojellakseen iäkästä pahoinpitelyn uhria.

Poliisi jatkaa tapauksen tutkintaa

Poliisi jatkaa tapauksen esitutkintaa tiiviisti viikonlopun yli. Tapahtumia tutkitaan rikosnimikkeillä murha ja törkeä pahoinpitely. Henkirikos on esitutkinnassa saatujen tietojen perusteella ollut raaka ja julma, minkä vuoksi rikosta tutkitaan murhana. Tapausta tutkitaan lisäksi epäiltynä törkeänä pahoinpitelynä, jonka kohteena asunnosta paennut nainen.

Tapahtumapaikkatutkinnan ja suoritettujen kuulustelujen perusteella poliisilla on selkeä käsitys yön tapahtumista. Esitutkinta jatkuu teknisen tutkinnan tulosten analysoinnilla ja tapauksen taustojen selvittämisellä. Syyte asiassa on nostettava 5.1.2022 mennessä.

Aiheeseen liittyen