torstai, 7 joulukuun, 2023

Joensuun Noljakassa tapahtuneen tapon yrityksen esitutkinta on valmistunut

Joensuu. Esitutkinnassa on tullut ilmi, että liperiläismiehen ja asianomistajan välille oli asunnossa syntynyt riitaa ja asianomistajaa on asunnossa lyöty useita kertoja veitsellä kehoon. Päihteillä oli osuutensa tapahtumienkulussa, tiedottaa poliisi.

Poliisi sai tiistaina 10.5.2022 klo 4.22 hätäkeskuksen kautta ilmoituksen, jonka mukaan alle 40-vuotiasta miestä on lyöty teräaseella Noljakassa. Paikalle menneet poliisin ja ensihoidon yksiköt tavoittivat asianomistajan Erkinpellontien ja Marjalantien risteyksessä. Miehen vammat olivat hengenvaarallisia ja hänet toimitettiin Pohjois-Karjalan keskussairaalaan. Tekijästä ei alkuvaiheessa ollut poliisilla tietoa.

Poliisi teki kotietsinnän yksityisasuntoon Noljakassa, torstaina 12.5.2022. Teknisessä tutkinnassa ilmeni, että kyseinen väkivaltarikos oli tapahtunut tässä asunnossa. Asunto sijaitsee varsin lähellä asianomistajan löytöpaikkaa. Asunnon haltija, noin 60-vuotias joensuulaismies otettiin kotietsinnän yhteydessä kiinni rikoksesta epäiltynä.

Perjantaina 13.5.2022 poliisi otti kiinni rikoksesta epäiltynä, tähän asiaan liittyen,  Ylämyllyltä yksityisasunnosta, noin 40-vuotiaan liperiläismiehen. Pohjois-Karjalan käräjäoikeus vangitsi liperiläismiehen 16.5.2022, todennäköisin syin epäiltynä tapon yrityksestä.

Poliisi pääsi molempien rikoksesta epäiltyjen jäljille taktisen ja teknisen rikostutkinnan keinoin.

Esitutkinta asiassa on nyt saatu valmiiksi ja tapaus etenee syyteharkintaan Itä-Suomen syyttäjäalueelle. Syyte asiassa on nostettava 14.10.2022 mennessä.

KOMMENTOI UUTISTA

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

SAMANKALTAISET UUTISET

LUETUIMMAT 24h

Kommentoidut

UUSIMMAT