Joensuun poliisi on suorittanut esitutkintaa syksyn ja alkutalven aikana tapauksessa, jossa kaksi nuoren miehen riita kärjistyi väkivallaksi Joensuun keskustassa torilla lauantain 19.10. noin klo 20:50.

Poliisi sai hätäkeskuksen kautta kyseisenä iltana klo 20:53 hälytyksen, jonka mukaan Joensuun keskustorilla on tappelu menossa ja yhdellä henkilöllä on puukko kädessä. Hälytyksen teki tappelun nähnyt ulkopuolinen henkilö.Tapahtumapaikalle rientäneille poliisipartioille selvisi, että tapahtumapaikalla oli kaksi nuorta miestä, jotka otettiin kiinni asian selvittämiseksi. Alustavassa puhuttelussa ilmeni, että molemmat miehet olivat työskennelleet torilla olevalla grillillä. Heille oli tullut riitaa yksityiselämään liittyvistä seikoista ja riita oli kärjistynyt tappeluksi, jossa toinen miehistä oli yrittänyt lyödä toista miestä grillissä olleella veitsellä. Molempien miehien käsistä tai vaatteista löytyi merkkejä veitsellä aiheutetuista vammoista tai viiloista. Osittain ripeän hätäkeskusilmoituksen ja poliisin nopean paikalletulon, tilanteessa vältyttiin pahemmilta seurauksilta.

Esitutkinnassa tapausta on tutkittu molempien miesten osalta törkeän pahoinpitelyn yrityksenä. Esitutkinnassa molemmat miehistä ovat väittäneet toisen osapuolen yrittäneen lyödä tilanteesta toista veitsellä. Miehet ovat iältään 23-vuotiaita ja he ovat olleet esitutkinnan aikana pidätettynä. Miesten lisäksi asiassa on kuulusteltu todistajana kaksi ulkopuolista tilanteen nähnyttä henkilöä.

Esitutkinta on nyt valmistunut ja tapaus etenee syyteharkintaan Itä-Suomen syyttäjänvirastoon.

Aiheeseen liittyen