Helsinki. Jouluaatto ja joulupäivän vastainen yö sujuivat Helsingissä poliisin näkökulmasta rauhallisesti. Kotihälytystehtäviä oli viime jouluun verrattuna enemmän, mutta poliisitehtäviä oli vuorokauden aikana yhteensä vähemmän, poliisi toteaa.

Kalenterivuorokauden aikana Helsingin poliisilaitos vastaanotti yhteensä 267 tehtävää. Vastaava määrä vuonna 2019 oli 274.

Puolenyön molemmin puolin oli havaittavissa tavallista enemmän kotihälytystehtäviä, joista suurin osa liittyi ilmoituksiin häiritsevästä metelistä. Erilaisia kotihälytystehtäviä oli Helsingissä jouluaaton kello 07:00 ja joulupäivän kello 07:00 välisenä aikana yhteensä 53.

– Helsingissä jouluaatto oli poliisin näkökulmasta verrattavissa tavalliseen arkipäivään. Ravintoloiden ja baarien ollessa kiinni, oli odotettavissa, että tehtävät painottuvat ihmisten koteihin. Myös joulupäivänä oletus on, että ihmiset pysyvät kodeissaan. Viime vuosina ihmiset ovat juhlineet joulupäivänä aattoa tai tapaninpäivää enemmän, joten joulupäivästä odotetaan vilkkaampaa myös poliisitoiminnallisesta näkökulmasta, kommentoi yleisjohtaja komisario Riku Korpela Helsingin poliisilaitokselta.

Aiheeseen liittyen