Sodankylä. Lapin poliisi kertoo saaneensa ilmoituksen maastoon jääneestä kelkkailijasta tiistaina 16.-17.3. puolenyön tienoilla. Ilmoituksen mukaan Sodankylän Porttipahdan maastossa olleista kahdesta kelkkailijasta toinen oli jäänyt palaamatta alkuyöhön mennessä.

Kaksi kelkkailijaa oli lähtenyt Porttipahdan tekojärveltä kohti Pokkaa. Matkalla kelkkailijat olivat eksyneet toisistaan reittien ulkopuolella. Toiselta kelkkailijalta oli loppunut bensa, mutta hän oli saanut soitettua itselleen apua ja sai ilmoitettua myös eksyneestä kaveristaan hätäkeskukseen. Hän sai ystävältään kyydin pois metsiköstä.

Pelastuslaitos suoritti yöllä etsintää ja löysi apua soittaneen kelkkailijan moottorikelkan maastosta. Toista kelkkailijaa ei kuitenkaan yöllä löytynyt. Aamulla poliisi etsi yhdessä rajavartiolaitoksen kanssa eksynyttä kelkkailijaa kahdeksan moottorikelkan ja rajavartiolaitoksen helikopterin voimin.

Lopulta sivullinen oli löytänyt eksyneen kelkkailijan moottorikelkkareitiltä. Eksyneeltä oli myöskin loppunut moottorikelkasta bensiini ja kännykästä akku. Hän oli yöpynyt metsässä. Eksynyt oli saanut tehtyä yöksi tulet, jonka ansiosta hän oli pysynyt lämpimänä.

Poliisi muistuttaa maastoon lähteviä ottamaan mukaansa tulentekovälineet sekä varavirta-akun, jotta puhelimeen saa tarvittaessa virtaa.

Kuvituskuva.

Aiheeseen liittyen